04272024sob

V Želiezovciach a Šahách sa otvorili nové klientské centrá na vydávanie dokladov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
V Želiezovciach a Šahách sa otvorili nové klientské centrá na vydávanie dokladovŽELIEZOVCE / ŠAHY 9. decembra 2014 - Dňa 2.12.2014 sa otvorilo klientské centrum v Želiezovciach na ul.SNP č.2 v budove Mestského úradu na prízemí v kancelárii č.9. Tu si občania v rámci poskytovania služieb budú môcť osobne podávať žiadosti o vydanie dokladov a to občianskeho preukazu, vodičského preukazu, medzinárodného vodičského preukazu a cestovného dokladu. Túto službu budú vykonávať pracovníčky Oddelenia dokladov Odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Leviciach a to každý utorok v týždni v čase od 08,00 hod do 14,00 hod.

Dňa 4.12.2014 sa otvorilo klientské centrum v Šahách na ul. Hlavné námestie č.1 v budove Mestského úradu na prízemí v kancelárii č. 9. Stránky sa budú vybavovať každý štvrtok v týždni v čase od 08,00 hod do 14,00 hod.

Na uvedených klientských centrách si občan musí podať žiadosť osobne a v prípade bezvládneho občana podáva žiadosť splnomocnená osoba. Pri podaní žiadostí sa predkladajú predchádzajúce doklady (OP, VP, CP), alebo pri zmenách údaje, ktoré sú uvedené v občianskom preukaze, to môžu byť doklady ako sobášny list, právoplatné rozhodnutia zo súdov o určení opatrovníka, pozbavenie na právne úkony, pri zápise titulu sa predkladá diplom o ukončení vzdelania a pod.
Žiadosť o vydanie prvého občianskeho preukazu podáva zákonný zástupca, kde je potrebné predložiť aj rodný list, potvrdenie o štátnom občianstve (to len u tých občanov, ktorí nadobudli naše štátne občianstvo) a ďalšie doklady osvedčujúce skutočnosti, ktoré sa uvádzajú v občianskom preukaze. Všetky doklady, ktoré sa predkladajú k nahliadnutiu musia byť predložené v originály.

V týchto novo vytvorených pracoviskách si môžu podať žiadosti o vyhotovenie uvedených dokladov aj občania z celého Slovenska s výnimkou držiteľov občianskych preukazov vydaných pred dátumom 1.7.2008 a prvých občianskych preukazov, tí sú povinní si žiadosti podať na príslušnom oddelení dokladov podľa miesta trvalého pobytu.

Občan si správne poplatky môže zakúpiť na miestnych poštách tzv. potvrdenky pre evidenciu poplatkov a do budúcna sa očakáva možnosť priamej platby cez platobné terminály.
zdroj a fotografia: OR PZ Levice
 
NEPREHLIADNITE: Portál Leviceonline.sk hľadá spolupracovníkov na dopisovanie, realizáciu fotoreportáží a videoreportáží, redaktorskú prácu ale najmä pre obchodné zastúpenie. Príp. ak sa realizujete, alebo poznáte niekoho, kto sa realizuje, alebo by sa chcel realizovať napr. v realizácii zaujímavých videí, video relácii a pod., príp. by sa chcel stať našim obchodným zástupcom, ozvite sa. 
 
STAŇTE SA SPOLUTVORCOM PORTÁLU LEVICEONLINE.SK!
Ak je vo Vašom okolí niečo, na čo by ste chceli upozorniť, stalo sa niečo vo Vašom okolí, posielajte nám tipy, fotografie, videá, informácie, radi ich budeme na portáli Leviceonline.sk uverejňovať. Posielajte na e-mail: alebo sa ozvite telefonicky na: 0903 671 087

Nie ste z Levíc a okolia a chceli by ste s nami spolupracovať? Staňte sa našim spolupracovníkom / spolupracovníčkou aj pre naše ďalšie regionálne portály. Ozvite sa.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre