05032024pia

Študenti OA Levice na odbornej praxi v Londýne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
LONDÝN / LEVICE 25. januára 2016 - Študenti Obchodnej akadémie v Leviciach sa aktívne zapájajú do projektu Erazmus+ či už v rámci programu eTwinning alebo prostredníctvom projektu „Odborná prax v zahraničí“.
Študenti OA Levice na odbornej praxi v Londýne

Od 10. januára 2016 na dva týždne vycestovalo 15 žiakov tejto školy do hlavného mesta Veľkej Británie – Londýna, kde v britských firmách nadobúdajú nové praktické zručnosti a skúsenosti a overujú svoje teoretické vedomosti a poznatky z odborných predmetov v praxi, v konkrétnych činnostiach na jednotlivých pracoviskách. Študenti pracujú v cestovných a realitných agentúrach, hoteloch a obchodoch.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.
Študenti tejto školy sú vysoko motivovaní mladí ľudia s ambíciami, ktorí sa chcú vo svojom budúcom profesionálnom živote úspešne uplatniť na trhu práce nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Veľmi dobre vedia, že takáto skúsenosť im napomôže lepšie sa orientovať v praktickom živote a overí ich nadobudnuté zručnosti, ale i schopnosť samostatného fungovania v prostredí inej krajiny. Tento projekt je pre žiakov prínosný hlavne z toho dôvodu, že je zameraný na podporu rozvoja praktických zručností, zvýšenie zamestnateľnosti odborne vzdelaných mladých ľudí a je súčasťou prípravy na ich budúci život a prácu doma i v zahraničí.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.
Hlavným zámerom projektu je prepojiť teoretické štúdium žiakov v škole s praktickou činnosťou vo firmách v spojení so zvýšením jazykových kompetencií a tým zvýšením uplatniteľnosti absolventov školy na európskom trhu práce. Prax je veľmi dôležitou súčasťou odborného vzdelávania a je úzko prepojená s trhom práce. Absolvovanie odbornej praxe v zahraničí má svoju pridanú hodnotu i v tom, že prináša študentom zmenu prostredia, nové výzvy, ako v pracovnom, tak i v osobnom živote.

Predpokladom pre účasť študentov na odbornej praxi v zahraničí je jednak osobný záujem o odbornú prax, ale tiež dobré jazykové a odborné zručnosti a pracovné návyky, pretože študenti pracujú vo firmách celé pracovné dni, podobne ako bežní zamestnanci firiem.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Podľa slov Márie Širokej, koordinátorky tohoto projektu, „Aktívna účast študentov na projekte má pozitívny vplyv na dosiahnutie zlepšenia odborných znalostí žiakov prostredníctvom praktickej skúsenosti v podnikoch, zdokonalenie ich jazykových znalostí, osobitne odbornej terminológie, osobnostného rozvoja, interkultúrnych poznatkov, zvýšenie adaptability, zdokonalenie sa v používaní IKT“. Účastníci projektu majú možnosť nielen spoznať pracovné prostredie firiem v zahraničí, zoznámiť sa s firemnou kultúrou, pracovnou morálkou, ale i nadviazanie nových pracovných a osobných kontaktov, využiteľných neskôr pri hľadaní zamestnania a integrovaní sa na európskom trhu práce.

Okrem toho, že projekt je prínosom pre študentov samotných, zvyšuje i dobré meno školy a podieľa sa na skvalitnení obsahu učiva a osnov. Projekt bude pokračovať svojou druhou fázou v apríli tohoto roka, kedy vycestuje skupina študentov do Londýna na odbornú prax opäť.

zdroj a fotografia: Mária Široká, koordinátorka projektu
NakúpDoma.sk - eshop - čerstvá zelenina, ovocie, osivá - Dragúň, Levice
POZRITE SI:

- Študentky z Levíc po stopách totality

- Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan

- Obchodná akadémia a SPŠ Levice spoločne na 1. mieste celoštátnej súťaže Skills for the Future!

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre