05032024pia

Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. apríla 2015 - Zastúpenie Európskej komisie v SR v spolupráci s regionálnym informačným centrom Europe Direct v Komárne uskutočnili v polovici apríla tento rok už desiaty ročník celoslovenskej vedomostnej súťaže Mladý Európan. Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie študentov stredných škôl o Európskej únii.

Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan

Záštitu nad súťažou tento rok prevzal predseda vlády SR Róbert Fico a podpredseda Európskej komisie pre energetickú úniu Maroš Šefčovič. Partnerom súťaže je Úrad vlády SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Informatizácia spoločnosti a Centrálny koordinačný orgán.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Presspoint Levice

Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan

Hlavným zameraním súťaže sú nielen všeobecné vedomosti o histórii, geografii, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach EÚ, ale tento rok sú kľúčovými témami, čo robí Únia v oblasti rozvojovej pomoci a aké programy ponúka pre študentov a učiteľov (Erasmus+), európske mestá a obce (Európa pre občanov) či ľudí hľadajúcich si prácu (EURES).
Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan
Levice reprezentovali v regionálnej súťaži v Komárne tri školy – Gymnázium A. Vrábľa, Obchodná akadémia a Stredná odborná škola. Najlepšie sa darilo tímu študentov z Obchodnej akademie v Leviciach, ktorí obsadili v súťaži tretie miesto a preukázali nielen svoj záujem o dianie v súčasnej zjednotenej Európe, ale i velké množstvo odborných vedomostí o usporiadaní EÚ a jej organizácii. Podľa slov Simony Slukovej súťaže tohoto typu dávajú mladým ľuďom obrovský rozhľad v súčasnom dianí a rozširuju obzor ich doterajších vedomostí. Ich hodnotu vidia študenti v skutočnosti, že všetky získané vedomosti využijú v budúcom štúdiu a v praktickom živote.

Účasť na vedomostných súťažiach tohoto typu svedčí o skutočnosti, že mladým ľuďom ich budúcnosť nie je ľahostajná a že im na nej určite záleží, a to je naozaj veľmi dôležité.

 

Študenti OA Levice úspešní v súťaži Mladý Európan
zdroj a fotografie: Dr. Zuzana Mészárosová, OA Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre