05052024ned

Komisia MsZ športu a levické športové kluby sa dohodli na prerozdelení 70 000 EUR

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 8. marca AKTUALIZOVANÉ - V pondelok 1.2.2016 zasadla Komisia MsZ športu mesta Levice na čele s predsedníčkou komisie Mgr. Máriou Kuriačkovou a členmi komisie Mgr. Jánom Koštrnom, Ladislavom Lutovským, Bc. Martinom Paukovičom, Ing. Miroslavom Králikom, Ing. Gabrielom Sirotňákom a Mgr. Tomášom Krištofom, aby prejednali a rozhodli o jednej z najpálčivejších tém v oblasti športu v Leviciach - prerozdelení dotácie mesta Levice jednotlivým mestským športovým klubom/jednotlivcom.

Komisia MsZ športu a levické športové kluby sa dohodli na prerozdelení 70 000 EUR

Celková výška dotácie poskytnutá mestom Levice nebola vôbec malá, jedná sa o celkovú čiastku 70 000 EUR. Komisia MsZ športu mesta Levice sa s jednotlivými športovými klubmi z Levíc, ktoré požiadali o dotáciu mesta, dohodla na konkrétnych sumách prerozdelenia z tohto balíka, jednotlivé sumy pre konkrétne športové kluby sa prejednali a v plnom rozsahu schváli na Mestskom zastupiteľstve v Leviciach dňa 18.2.2016.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.
Levické športové kluby/jednotlivci mali možnosť požiadať o čiastku z tejto dotácie, o ktorej poskytnut rozhodovala práve Komisia MsZ športu mesta Levice. O dotáciu napokon požiadalo 10 klubov dospelých športovcov. Z kolektívnych športov to boli: Futsal Team Levice, Basketbalový klub Levickí Patrioti, Basketbalový klub žien BKŽ Levice, Hokejový klub HK Levice a Futbalový klub FK Slovan Levice. Z individuálnych športov to boli: ŠK Atóm Levice – triatlon, Aquasport – plávanie, Kickboxing Levice, Karate klub Goju-ryu Levice a Tenisový klub Levice.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Konkrétne schválené sumy z dotácie mesta Levice pre jednotlivé športové kluby sú nasledovné:

Futsal: 2 500 EUR
Basketbalový klub Levickí Patrioti: 19 000 EUR
Basketbalový klub žien: 7 500 EUR
Hokejový klub Levice: 11 800 EUR
Futbalový klub FK Slovan Levice: 11 800 EUR
ŠK Atóm Levice: 6 000 EUR
Kickboxing Levice: 2 000 EUR
Goju Ryu Levice: 3 000 EUR
Aquasport Levice: 3 500 EUR
Tenisový klub Levice: 2 900 EUR

Oslovili sme predsedníčku Komisie MsZ športu mesta Levice Mgr. Máriu Kuriačkovú, zaujímalo nás jej hodnotenie tejto čiastky dotácie pre levické športové kluby/jednotlivcov a spôsobu jeho prerozdelenia. "Musím vyjadriť veľkú vďaku tvorcom rozpočtu, vedeniu mesta a poslancom za podporu športu v našom meste. Šport je v Leviciach na vysokej úrovni a kluby si to zaslúžia a sú za to vďační. Ja osobne si myslím, že tento spôsob delenia dotácií je najprijateľnejší. Mám už desaťročné skúsenosti a poznám systém finančnej podpory aj na zväzovej úrovni, či ministerstva školstva, národného športového centra. Je potrebné urobiť nejaké kompromisy na mestskej úrovni.
Musíme chápať, že porovnávame rôzne športy s rôznymi systémami súťaženia. Nedá sa porovnať napríklad extraliga v jednom a druhom športe, alebo titul majstra sveta, kde sa zúčastní šesť krajín s majstrom sveta s tridsiatimi krajinami. Nemôžeme klubu prideliť viac, ako si žiadal…
Dopriala by som každému športovému klubu viac, no uvedomujem si, že mesto má aj iné priority. Potrebujeme cesty, parkoviská, zeleň, čisté mesto, kultúru, atď… Som presvedčená, že športové kluby túto podporu zúročia vo forme rozvoja športu v meste a dobrej reprezentácii na Slovensku i v zahraničí."

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Čo všetko sa pri prerozdelení balíka peňazí bralo do úvahy? "Od zástupcov klubov sme si vopred vyžiadali nasledovné podklady: zoznam aktuálnych hráčov a pretekárov v dospelých kategóriách, úroveň súťaže, ktorú absolvujú a umiestnenie v rebríčku. Takmer všetky poznáme, no chceli sme to mať oficiálne od všetkých klubov. Vypracovali sme návrh, v ktorom sme brali do úvahy nasledovné kritériá:
- tradícia športu;
- úroveň súťaže;
- dosiahnuté výsledky;
- členskú základňu;
- či je šport zaradený medzi olympijské;
- divácku sledovanosť;
- celoštátnu, či medzinárodnú konkurenciu v danom športe.

Keďže sa chceme vyhnúť rôznemu lobingu a tlaku a chceme pracovať transparentne, dohodli sme sa, že si urobíme spoločné stretnutie všetkých zástupcov klubov dospelých športovcov. V úvode stretnutia sme odhlasovali, že sumu 70 000 EUR prerozdelíme v pomere 52 600 eur pre kolektívne športy a 17 400 EUR pre individuálne športy. Každý sa vyjadril k návrhu a po niektorých zmenách sme sa ako Komisia MsZ športu dohodli na konkrétnych sumách pre jednotlivé športové kluby. Tie sa však budú prejednávať a schvaľovať na Mestskom zastupiteľstve v Leviciach dňa 18.2.2016," vysvetlila Mgr. Mária Kuriačková.

zdroj: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre