04262024pia

Matúš Verbovský na EPJ Burgas 2015 s historicky prvou medailou pre juniora zo Slovenska

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BURGAS / LEVICE 3. júla 2015 - Do bulharského Burgasu na Európsky pohár juniorov v triatlone vycestovala početná sedemčlenná výprava zo Slovenska. Trojicu reprezentantov z levického klubu ŠK Atóm Levice: Ivonka Miklóšová, Tadeáš Fazekaš a Matúš Verbovský doplnila Iveta Tóthová (Triatlonový klub Košice). Zvyšok výpravy pozostával z profesionálnych fanúšikov Aničky, Dušanka a Robina.

Matúš Verbovský na EPJ Burgas 2015 s historicky prvou medailou pre juniora zo Slovenska

Po prílete vo štvrtok ich čakal síce upršaný ale teplý Burgas. Mali dostatočný čas na aklimatizáciu a prieskum terénu. Organizátori sa celkovo dobre pripravili na tento premiérový Európsky pohár v Bulharsku, kde po pretekoch juniorov štartovala aj Elita muži a ženy na vzdialenosti šprint, ale bez slovenských pretekárov. Hostitelia vyjadrili ambíciu zorganizovať v budúcnosti v Burgase aj samotné Majstrovstvá Európy. Samotná trať je krásna, 750m v Čiernom mori na 1 kolo, 20km bicykel (4 kolá) v profile mierne hore po otoč a tak dole a 5km beh na dve kolá v miernom kopci v krásnom prímorskom parku v polotieni.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Matúš Verbovský na EPJ Burgas 2015 s historicky prvou medailou pre juniora zo Slovenska

Nadišla nedeľa 21. júna a ako prví o deviatej hodine vyrazili juniori Tadeáš a Matúš, obaja Talenty Novej Európy. Pred sirénou nervozita a šúchanie nohami v piesku, krátky 25 m beh v plytčine a plávanie v profile obdĺžnik. Zaujímavý bol výbeh z mora priamo pomedzi slnečníky a zaberák po schodoch do depa T1. Matúšovi sa podarilo chytiť špicu, ktorá cyklisticky spolupracovala a s náskokom došla do depa T2. Tadeáš pracoval v druhom balíku, ktorí sa ale nedotiahol na čelo.
EPJ Burgas 2015, ŠK Atóm Levice_3

A nádej na úspech trvala. Matúš vybehol na beh tretí a pozíciu udržal. V cieli s úsmevom na treťom mieste získal historicky prvú medailu pre juniora zo Slovenska. Tadeáš vzápätí dobehol na piatom mieste, ktoré sa stalo sa jeho najlepším na triatlonoch EPJ. Víťazom sa stal Mikita Kacianov BLR pred Philip Horvath AUT.

O jedenástej štartovali dievčatá. Ivonka aj Iveta popri plávaní v Čiernom mori absolvovali aj súboj s medúzami, toto sa veru nedá natrénovať v domácom rybníku. Iveta dokončila na siedmom a Ivonka na deviatom mieste, čím obe bodovali do Európskeho pohára. Viťazkou sa stala Therese Feuersinger AUT pred Kirsten Nuyes NLD a Katarzyna Rogacz POL.

V pondelok ešte Levičania využili čas aj na cyklistiku, prehliadku historického Nesebaru a kúpaní na Slnečnom pobreží. Aj tu štvorica vzbudila pozornosť v reprezentačných oblečeniach a našli sa rekreanti zo Slovenska, ktorí sa s nimi radi odfotili.
zdroj a fotografie: frv

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre