04262024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Druhá výhra v rade, Račko vychytal Púchov, víťazná séria pokračuje!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Druhá výhra v rade, Račko vychytal Púchov, víťazná séria pokračuje!PÚCHOV / LEVICE 17. októbra 2014 - Levickým hokejistom sa v tejto sezóne naozaj darí! Zo štyroch odohratých majstrovských zápasov tri z nich vyhrali a v tabuľke sa tak šplhajú na popredné priečky 2. ligy mužov skupiny A!

Vo 4. kole Levičania cestovali do Púchova, kde domácim nedali šancu, pričom zahviezdil najmä levický brankár Račko, ktorý vychytal shotout!

ŠHK Púchov – HK Levice 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Pozápasový rozhovor:

Július Beňuš, tréner HK Levice: "Zápas začali Levičania vo vysokom tempe. Všetky štyri formácie výborne korčuľovali, hrali dostatočne agresívne, čo súperovi spôsobovalo zjavné problémy. Vytvárali si opakované gólové šance pred súperovou bránou. Po niekoľkých nepremenených šanciach prišiel v úvode prvej tretiny prvý gól Levičanov. Pri dobíjaní púchovskej brány sa najlepšie zorientoval T. Segíň a strelil prvý gól. Chlapci pokračovali aktívnou hrou, z čoho začali prameniť trochu zbytočné vylúčenia na levickej strane. Tie narušili rytmus našej hry a pribrzdili v možnostiach streliť v prvej tretine viacej gólov. No i napriek tomu chlapci oslabenia dokázali ubrániť viackrát, hlavne za pomoci bezchybne chytajúceho Račka, ktorý bol doslova nepriestreľný. O dominanciu v zápase sa i napriek oslabeniam postarali Levičania, keď v oslabovej hre umne zahrali signál vyhodeného puku a na konci celej akcie bol nekompromisný Bikbulatov, ktorý potvrdzuje úlohu strelca v Levickom drese. Po prvej tretine sme vyhrávali 2:0. Druhá tretina sa niesla v znamení tej prvej - aktívny pohyb, množstvo šancí, ale vylúčenia na našej strane. Súper bol v niektorých momentoch blízko k streleniu svojho prvého gólu, no Račko bol jednoznačne proti. Najlepšia odpoveď na súperove príležitosti prišla v podobe strelenia tretieho gólu P. Segíňom, ktorým sa skončila aj druhá tretina. V záverečnom dejstve Levičania takticky kontrolovali svoje trojgólové vedenie. Súper začal zjavne provokovať a hrať nešportovo, no i túto fázu hry chlapci zvládli a skóre sa už do konca zápasu nemenilo.
Levičania zaslúžene vyhrali 3:0."

Góly za HK Levice: 9. Segíň T. (Vrťo), 14. Bikbulatov (Segíň P., Kasana), 31. Segíň P. (Pitlanič, Bikbulatov)
HK Levice: Račko – Kasana, Pitlanič, Bikbulatov, Matejov, Segíň P. – Ozimák, Roško, Segíň T., Sucharda, Vrťo – Bačkor, Školník, Adámik, Hronec, Števár – Fazekaš, Socha, Kiepeš, Michalovič, Stankovič

Ostatné výsledky 4.kola:
HC Nové Zámky – HK Iskra Partizánske 6:1
MHK Dubnica – HC Petržalka 2010 8:2
HK 96 Nitra – HAMIKOVO 11:3
HC ´05 Banská Bystrica - voľno

Aktuálna tabuľka:
1. HC Nové Zámky 6 6 0 0 0 57:14 18
2. MHK Dubnica 4 4 0 0 0 30:9 12
3. HK Levice 4 3 0 0 1 14:15 9
4. ŠHK Púchov 4 2 0 0 2 18.13 6
5. HK 96 Nitra 5 2 0 0 3 21:22 6
6. HK Partizánske 3 1 0 1 1 10:14 4
7. HAMIKOVO 5 0 1 0 4 16:38 2
8. HC ´05 B.Bystrica 3 0 0 0 3 9:29 0
9. HC Petržalka 2010 4 0 0 0 4 8:29 0

Pred zápasom s Dubnicou...

Už zajtra 18.10.2014 si levickí hokejisti zmerajú sily s jedným z favoritov súťaže, tímom MHK Dubnica. Od sezóny 2007/08, keď klub MHK Dubnica obnovil činnosť v 2.LS, máme s týmto súperom negatívnu bilanciu. Z celkovo odohraných 18 zápasov sa nám podarilo vyhrať 6, v 2 sme podľahli po predĺžení, resp. samostatných nájazdoch a v 10 sme prehrali v riadnom hracom čase s celkovým skóre 60:66 z pohľadu Levíc. V zápasoch na našom ľade je bilancia pozitívnejšia. Z 10 zápasov sme 5 vyhrali a 5 prehrali so skóre 35:34 v náš prospech. Zo súčasného kádra HK Levice proti tomuto súperovi nastúpilo 10 hráčov. Najviac zápasov majú proti Dubnici odohraných Jaroslav Matejov (13), Jakub Fazekaš (11) a Mário Pitlanič s Petrom Segíňom (po 7). Aj v počte bodov je lídrom kapitán tímu so 16 bodmi (9+7) za ktorým nasleduje Peter Segíň (7 zápasov, 8 bodov - 3+5). V minulej sezóne sme si sily s týmto súperom zmerali 3 krát. V dvoch domácich zápasoch sme podľahli 2:6 a 2:7, v Dubnici sme prehrali 1:7. Rovnako ako minulý rok, aj tento majú Dubničania v 2.LS len tie najvyššie ciele. Z doterajších 4 zápasov nezaváhali ani raz. V prvých dvoch zápasoch si dokázali poradiť s Nitrou a Púchovom zhodne po 5:2, Banskú Bystricu porazili vysoko 12:3 a naposledy u nich neuspel ani tím Petržalky, s ktorým vyhrali 8:2. Nabitú ofenzívu Dubnice opäť ťahá najmä Róbert Brandis, ktorý si v 4 zápasoch pripísal skvelých 14 bodov (5+9). Pozor si súperi Dubnice musia dávať opäť aj na skúsených Trokana s Lezom či produktívnych obrancov Rešetku a Vyletelku. V bránke Dubnice podáva veľmi dobré výkony mladý brankár Kutej. Proti súperovi tohto kalibru si však treba dávať pozor na každého jedného hráča. Levičania v prvom kole síce na horúcej pôde skúsených Nových Zámkov utŕžili debakel 2:12, no v nasledujúcich troch kolách sa stali príjemným prekvapením ligy. S mladým kádrom dokázali uspieť v Hamuliakove 5:2, doma poraziť Nitru 4:1 a v Púchove dokonca nedovolili, aj vďaka vynikajúcemu Račkovi v bránke, domácim vstreliť ani gól a vyhrali 3:0. Ofenzívnym lídrom Levíc je so 7 bodmi (6+1) Tomáš Segíň. Skvelými výkonmi sa v doterajších dvoch zápasoch prezentovala aj ruská posila v tíme Daniil Bikbulatov. Sila Levičanov však rozhodne netkvie v individualitách ale v tímovom poňatí hry. Vďaka tomu zo seba každý jeden hráč dokáže v zápasoch vydať maximum a pomôcť tímu vyhrávať zápasy. A práve to, v kombinácii s obrovskou podporou v bránke v podobe skúseného a skvele chytajúceho Jozefa Račka, je dôvodom zatiaľ veľmi dobrého postavenia v tabuľke a víťazstiev HK Levice. Domáci zápas sa začína, ako vždy, o 17:30. Levice do toho!!


ORANGE II.LIGA starších žiakov (9.+8.ročník) – 3.kolo

Karol Vrbka s otrasom mozgu...

HK ´95 Považská Bystrica – HK Levice 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Jozef Guťan, tréner HK Levice: "V 3.kole cestovali žiaci HK Levice na ľad HK 95 Považskej Bystrice. Starší žiaci po 3 hod.ceste autobusom nastúpili na zápas s 13 hráčmi v poli. V zadných radoch chýbal zo základnej zostavy jeden klasický obranca, čo s časti malo vplyv na obrannú hru družstva. Nezačali však zápas zle, ujali sa gólom Patrika Kováča avšak po chybe pred vlastnou bránou nechali domáceho útočníka nepokrytého, ktorý na dva krát prekonal nášho brankára. Do konca 1.tretiny zostávalo pár minút, keď sa v obrannom pásme domáceho celku po ostrom a škaredom súboji ocitol na ľade náš doposiaľ najproduktívnejší hráč Karol Vrbka a so zranením, resp. otrasom mozgu a porušením krčných stavcov ho zo štadióna odviezla sanitka na pozorovanie do nemocnice. Od tohto momentu chlapci hrali ustráchane, menej bojovne. I napriek tomu bol stav po dvoch tretinách 3:2, keď sa v druhej tretine ešte za HK Levice presadil Patrik Kosiba. V záverečnej časti chlapcom dochádzali sily, nakoľko počas zápasu boli často vylučovaní a stalo ich to veľa síl hra v oslabeniach... pomer vylúčení 2:8. Avšak treba povedať, že sme počas zápasu išli sami na brankára 6x, raz nám rozhodca zobral trestné strieľanie po úniku a faule a v momentoch, keď sme si začali vypracovávať šance na strelenie vyrovnávajúceho gólu, alebo sa hra vyrovnávala, nás svojimi verdiktami zastavil hl. rozhodca. Treba povedať, že v oklieštenej zostave sme na body v tomto zápase nemali a súper sa na nás až veľmi dobre pripravil. Dôležitejšie je, aby sa náš najproduktívnejší útočník skoro uzdravil a pripojil ku chalanom."

Góly za HK Levice: 9. Kovács (Kosiba), 34. Kosiba(Ágoštonová)
HK Levice: Ordog – Balla, Chovanec, Kovács, Kvočka – Ágoštonová, Bednár, Benč, Cigánik, Fábry, Kyrály, Kosiba, Vrbka, Záhorský


Aktuálna tabuľka:

1. HK ´95 Považská Bystrica
2. MHK Ružomberok
3. MHK Dubnica
4. HK Levice
5. MHK Dolný Kubín
6. MHK BLESKY Detva
7. MŠHK Prievidza
8. HK ALTIS Námestovo
9. HK 91 Senica
10. HK Lokomotíva Nové Zámky
11. HC Petržalka 2010
12. HKM Rimavská Sobota

II.LIGA mladších žiakov (7.+6.ročník) – 3.kolo

HK ´95 Považská Bystrica – HK Levice 14:0 (3:0, 5:0, 6:0)

HK Levice: Mejsnar – Birčák, Blaško, Dubovský, Ferenci, Kerestvey, Palovčík, Vrbka – Bernáth, Bukovec, Félis, Hofer, Kandra, Kasala, Mišura, Novák, Šebeštín, Ševčík

Jozef Guťan, tréner HK Levice: "Tento zápas chlapci odmakali, odbojovali až do konca avšak na fyzicky a hokejovo zručnostne vyspelého súpera rozhodne nemali. Aj tu treba spomenúť, že domáci hráči tak isto ako v zápase st. žiakov si tiež a nielen raz poriadne tvrdo a nevyberaným spôsobom vyšliapli na našich hráčov, čo im ako aj v prvom zápase rovnako pískajúci rozhodca kvitoval a vôbec bez mihnutia oka ani len neupozorňoval trestami za fauly..."

Ostatné výsledky 3.kola:
MHK Dolný Kubín – HC Petržalka 2010 9:0
MŠHK Prievidza – MHK Ružomberok 20:1
MHK Dubnica – HKM Rimavská Sobota 7:1
MHK BLESKY Detva – HK Lokomotíva Nové Zámky 0:0
HK 91 Senica – HK ALTIS Námestovo 0:0

Aktuálna tabuľka:
1. MHK Dolný Kubín
2. MŠHK Prievidza
3. HK ´95 Považská Bystrica
4. HK 91 Senica
5. MHK Dubnica
6. HK Lokomotíva Nové Zámky
7. MHK BLESKY Detva
8. HK ALTIS Námestovo
9. MHK Ružomberok
10. HC Petržalka 2010
11. HK Levice
12. HKM Rimavská Sobota


Piataci z 5ŠHT HK Levice prestrieľali Skalicu

I.liga prípraviek 5ŠHT – 4.kolo

HK Levice – HK 36 Skalica 15:3 (5:1, 5:1, 5:1)

Úvodné minúty patrili domácim, čo aj využili a v 4.minúte strelili otvárací gól zápasu. Levičania sa od úvodu tlačili pred hosťujúceho brankára, aktivita domácich sa stupňovala až do konca prvej tretiny, čoho výsledkom bol aj stav po I.tretine 5:1.
V druhej tretine chalani nadviazali na prvú a už v druhej minúte náskok zvyšovali na päť gólov a na konci druhej tretiny sme sa tešili z desiatich gólov v súperovej bránke.
Do tretej tretiny tréner zapojil aj náhradníkov a hráči sa začali baviť hokejom čoho dôsledkom bolo strelených ďalších päť gólov.

Góly za HK Levice: v 4min. Sládeček (Moravčík, Gellen), v 10min. Sládeček (Gellen, Moravčík), v 11min. Gellen (Sládeček), v 16min. Horváth (Farkaš P.), v 20min. Gellen (Sládeček, Moravčík), v 22min. Farkaš P. (Horváth), v 26min. Sládeček, v 31min. Pacala (trestné), v 33min. Horváth (Pacala), v 35min. Moravčík (Sládeček), v 44min. Sládeček (Gellen), v 47min. Gellen (Sládeček), v 48min. Horváth (Pacala), v 50min. Drapák (Grmanová), v 53min. Moravčík (Gellen)
HK Levice: Griesbach, Adámik – Matuška, Pacala, Doboš, Majetič, Juhás, Dubský, Drapák, Kasala – Farkaš J., Farkaš P., Horváth, Moravčík, Sládeček, Gellen, Kravec, Ešek, Grmanová

Marián Fliega, tréner HK Levice: "Z našej strany to bol po dlhšom čase "extraligový výkon", súpera sme prevýšili po každej stránke. Zvučného protivníka sme po veľmi dobrom kolektívnom výkone porazili historicky najvyšším rozdielom a som veľmi rád, že chalani ukázali, čo v nich je a že sme si pred ďalšími náročnými súpermi zdvihli sebavedomie. Aj tento výsledok odzrkadľuje prácu v našich najnižších kategóriách, lebo rozdiel bol ešte väčší ako hovorí samotný výsledok. Ideme správnou cestou a som presvedčený, že aj takéto výsledky pritiahnu na hokej ešte viac detí."

 
zdroj a fotografia: Marián Moravčík – vedúci družstva

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre