04262024pia

Žena na čele levického futbalu, novou prezidentkou FK Slovan Levice Zuzana Kolčárová

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zuzana Kolčárová, prezidentka FK Slovan LeviceLEVICE 21. septembra 2014 - V novo-budujúcom sa levickom futbalovom klube FK Slovan Levice došlo k personálnym zmenám. Po odstúpení doterajšieho prezidenta klubu Mareka Szegénya sa členovia klubu v utorok 16. septembra 2014 zišli, aby si zvolili nového prezidenta.

V pléne "padol" jediný návrh - Zuzana Kolčárová, ktorý všetci jednomyseľne schválili a keďže tento bod bol hlavným celej členskej schôdze, novou "hlavou" levického futbalu je žena Zuzana Kolčárová. Mimochodom, pikoškou možno je, že spomedzi všetkých prezidentov slovenských futbalových klubov je Zuzana Kolčárová jedinou ženou. Novú predsedníčku sme hneď na mieste vyspovedali, aby nám povedala niečo o sebe a o svojich ambíciách a cieľoch v jej novej funkcii.

Na základe čoho vznikla táto situácia, že sa volil nový predseda klubu a aké sú Vaše ciele ako nová prezidentka?

Tým, že Marek Szegény odstúpil ako prezident klubu, mi bola táto pozíciu ponúknutá. V klube som si prešla od rodiča, vedúceho mužstva a manažéra, dá sa povedať, že som prešla takmer všetkými postami v klube. Chcela by som náš futbalový klub zastabilizovať, najmä čo sa týka A-mužstva. Chcela by som, aby to fungovalo ako predtým od prezidenta až po jednotlivých členov, tak aby to bolo všetko v poriadku, ako to byť má.


Čo vlastne pre klub znamená táto výmena čelného predstaviteľa?

Mojou ambíciou je najmä získanie čo najvyšších možných finančných prostriedkov pre klub a jeho fungovanie na vyššej úrovni, aby boli spokojní hráči, mládež, ale aj funkcionári. Ako isto viete, sponzorov máme málo. Obrátili sme sa na mesto Levice, dúfame, že nám to výjde a že zoženieme nejaké financie. Mojou hlavnou víziou teda je, zohnať financie pre klub a postaviť naše mužstvo tak, aby fungovalo v klude a aby sa hralo bez akýchkoľvek problémov a nevyriešených záležitostí.


Už ste podnikli nejaké kroky na stabilizáciu situácie v klube?

Nejaké kroky už podniknuté boli. Obrátili sme sa najmä na mesto Levice, všetko je však v štádiu riešenia. Chcela by som kandidovať do športovej komisie Mestského zastupiteľstva v Leviciach, aj ako nezávislá poslankyňa do Mestského zastupiteľstva. Myslím si, že mesto Levice dáva na chod športových klubov v Leviciach málo financií, respektíve žiadne. Budem bojovať za to, aby tento klub nezanikol, aby fungoval a poskytol dobré podmienky našim deťom športovať a rozvíjať ich talent v klube FK Slovan Levice.


Na Mestskom zastupiteľstve v Leviciach dňa 9.9.2014 však poslanci návrh štyroch levických športových klubov - kľúča na prerozdeľovanie dotácii športovým klubom v Leviciach zamietli. Ako sa k tomuto zamietavému stanovisku poslancov staviate vy?

Bola som na tomto Mestskom zastupiteľstve, videla som poslancov, ktorí za návrh hlasovali, ktorí boli proti a ktorí sa zdržali hlasovania. Určite to nechceme vzdať a budeme bojovať za to, aby mesto na chod športových klubov prispelo a aby v Leviciach športy fungovali.


Čo si myslíte, prečo sa niektorí poslanci postavili proti tomuto návrhu, resp. sa zdržali?

Neviem sa k tomu vyjadriť, keďže sa ani oni k ich hlasovaniu nevyjadrili, nepovedali dôvod, prečo sa tak rozhodli. Jednoducho takto zahlasovali.


Ako by ste charakterizovali súčasnú situáciu v klube?

V súčasnej situácii je A-mužstvo postavené, hráči hrajú. Chlapci podávajú bojovné výkony, aj napriek tomu, že sa prehráva, ale bojujú každý zápas. Aj teraz sme boli v Gabčíkove, absolvujem s nimi každý zápas, ktorý je z mojej strany možné absolvovať, pričom chodievam aj na mládežnícke zápasy. Myslím si, že A-mužstvo má na to, aby sa udržalo v 3. lige. Čo sa týka mládeže, dorastenci hrajú 2. ligu, myslím si, že levická futbalová mládež má veľmi dobrú základňu, máme veľa talentovaných detí. Musíme tento stav udržať a robiť všetko pre to, aby v Leviciach futbal bol a mládež mala kde chodiť športovať a aby sme jej umožnili hrať najvyššiu súťaž, t.j. žiaci 1. ligu, dorastenci 2. ligu. Dúfam, že sa A-mužstvu 3. ligu podarí udržať.


Rysuje sa nejaký hlavný sponzor pre klub?


Máme nejaké vízie a máme niečo rozpracované, urobíme všetko preto, aby tu boli financie a aby klub fungoval.


Vedeli by ste nám priblížiť rozpočty pre mládež a A-mužstvo?

Ako pre mládež, tak i pre fungovanie A-mužstva máme rozpracované konkrétne rozpočty. V súčasnosti však naši niektorí hráči, ako i hráči dorastu hrajú zadarmo, resp. sú hráči, ktorí majú naozaj malé peniaze. Ak však peniaze prídu, určite sa táto situácia zmení a bude každému navýšené.Všetko však záleží najmä na tom, ako sa k tomu postaví mesto Levice a sponzori. Túto funkciu som zobrala preto, že mi na klube naozaj záleží a chcem, aby to tu fungovalo,tak  ako má. "Áčko" však musí fungovať pre mládež.

zdroj: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk, foto: archív Zuzany Kolčárovej

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre