04272024sob

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Víťazná rozlúčka s Candinom Rusinom, Patrioti zdolali aj Spišiakov - rozhovory a fotky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. októbra 2014 - Štyry zápasy, štyry výhry. Taká je aktuálna bilancia levického basketbalového tímu Patriotov v novej sezóne. Vo štvrtom kole Eurovia SBL privítali na svojej palubovke v sobotu 18.10.2014 mužstvo Spišskej Novej Vsi, ktorému sa v tejto sezóne nedarí podľa predstáv.

Víťazná rozlúčka s Candinom Rusinom, Patrioti zdolali aj Spišiakov - rozhovory a fotky

Tento zápas bol rozlúčkou Američana Candona Rusina s levickým tímom, keďže si obnovil zranenie v oblasti bedrového kĺbu spred dvoch rokov, pre ktoré vtedy vynechal takmer celú sezónu.

Priebeh zápasu z Basketballevice.sk:
Levičania po vyrovnanom prvom polčase dominovali hlavne v poslednej desaťminútovke.
Patrioti mali tradične dobrý vstup do zápasu. Po úvodných dvoch bodoch Oluiča sa presadili aj Igrutinovič s Jurjevičom a domáci viedli 8:2. Spišiaci však využili trochu voľnejšiu obranu domácich a v 5.minúte znižoval Brown na 11:10. Následne sa družstvá striedali vo vedení až do konca úvodnej desaťminútovky, na jej konci s klaksónom vyrovnával Ivan Čirko na 21:21.
Spišiaci potvrdili, že v tejto sezóne nechcú byť v súťaži len do počtu a v druhej desaťminútovke boli lepším tímom. Patriotom sa nedarila streľba z diaľky, navyše nechávali hosťom až príliš veľa priestoru a v 15.minúte to bolo 27:34. To už bolo znamenie pre domáci tím zapnúť na vyššie obrátky. Maurizio Galata trafil trojku, Candon Rusin premenil rýchly protiútok a po ďalších dvoch bodoch Galatu viedli domáci 37:36. Na druhej strane ale odpovedal Bulatovič a na polčasovú prestávku išli hostia s vedením 38:41.
Levičania mali opäť výborný vstup do druhého polčasu. Dobrá obrana družstva a presná ruka Luku Igrutinoviča a Milana Oluiča v útoku, znamenali vedenie Patriotov 56:46 v 26.minúte zápasu. V útoku potom rozbehol svoju streleckú show lúčiaci sa Candon Rusin a zdalo sa, že Spišiaci už na tento žlto-zelený uragán nenájdu odpoveď. Opak bol však pravdou. Tri trojky Bulatoviča a po jednej Hrkača a Krajňáka vráti hostí do zápasu a po tretej desaťminútovke to bolo 66:63.
Patriotom sa v prvom polčase nedarila streľba za tri body, v závere však práve úspešné trojky poslali domácich do ďalšieho trháku. V úvode poslednej časti hry trafil dvakrát za tri body Vlado Klár, a keď potom trafil ďalšiu trojku aj Rusin, hala bola na nohách. Patrioti viedli šesť minút pred koncom 79:67 a ďalší návrat Spišiakov do zápasu už nedopustili. Candon Rusin ešte pobavil fanúšikov, ktorí sa mu minútu pred koncom odmenili za jeho účinkovanie v drese Levíc skandovaným potleskom. Patrioti vyhrali nad Spišiakmi rozdielom dvadsiatich bodov a v stredu cestujú do Komárna na derby dvoch nezdolaných tímov.

Z Basketballevice.sk o zranení Candona Rusina:
Candon odohral už zápas v Nitre v bolestiach, ktoré mu znepríjemňovali každý pohyb. Horšie však je, že jediným východiskom zo zranenia je operácia, šesť mesačná pauza a tým pádom vynechanie celej sezóny. Po tom, ako nám samotný hráč popísal zranenie, ako aj všetky komplikácie ktoré môžu nasledovať sa vedenie Patriotov rozhodlo uvoľniť hráča spod zmluvy a umožnilo mu absolvovať tento zákrok na špecializovanej klinike v Amerike. Navyše podľa regúl amerických univerzít hradí operáciu poistka zo školy do dvoch rokov od skončenia štúdia.
Po výbornom štarte do novej sezóny je to pre Patriotov obrovská strata. Rusin zaznamenal v troch zápasov v priemere 9,5 bodu na zápas, keď premenil 5 z 11 trojbodových pokusov. V podobe Rusina stratilo družstvo veľmi kvalitného strelca a tiež výborného bezproblémového človeka, ktorý si rýchlo získal sympatie Levičanov. Samozrejme mu prajeme skoré uzdravenie a návrat na palubovky.
Vedenie Patriotov sa pokúsi v čo najkratšom čase nájsť adekvátnu náhradu.
Candon Rusin je zajtra ešte pripravený pomôcť Patriotom k víťazstvu. Veríme, že to bude víťazná rozlúčka so sympatickým Američanom z Vermontu.


Čo čaká levických basketbalistov počas 42. týždňa 2014?
V stredu 22.10. derby dvoch neporazených tímov v Komárne, v sobotu 25.10. doma nováčik Karlovka Bratislava, kedy sa v rámci projektu "Škola plná Patriotov" predstaví Stredná priemyselná škola Levice, ako dokáže fandiť...

BK Levickí Patrioti – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 93:73 (21:21,17:20,28:22,27:10)

PATRIOTI: Igrutinovič 21, Rusin 19, Oluič 17, Jurjevič 13, Klár 12 (Galata 5, Čirko 4, Novak 2, Marchyn 0)
BK O4: Bulatovič 25, Brown 17, Hrkač 12, Brutovský 5, Craft 4 (Krajňák 5, Bečarik 3, Pánis 2)
TH: 21/28 – 10/13 Trojky: 8 – 9 Fauly: 16:23
1300 divákov


Pozápasové rozhovory:

Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: „V dnešnom zápase sme sa zamerali na zastavenie rýchleho protiútoku súpera a tiež na doskok pod oboma košmi. Myslím si, že sme tieto úlohy dokázali splniť. V druhom polčase nám robil problémy Bulatovič, potom sme však zmenili obranu a vďaka dobrej hre v útoku sme si vypracovali rozhodujúci náskok. Candon Rusin nám bude chýbať, bol to ideálny typ hráča na tento post a my teraz musíme hľadať adekvátnu náhradu.“

Candon Rusin, hráč BK Levickí Patrioti: „Bol to veľmi dobrý zápas. Prvý polčas bol vyrovnaný, v druhom polčase sme dokázali vystupňovať výkon a zaslúžene sme zvíťazili. Je to veľmi nepríjemná situácia pre mňa aj pre klub. Musím teraz odcestovať späť do Ameriky a podrobiť sa operácii. Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom, spoluhráčom aj vedeniu klubu. Boli ste pre mňa ako druhá rodina a veľmi som si to tu užil."

Ivan Kurilla, tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves: "Myslím si, že sme dnes odohrali dobrý zápas, najmä prvý polčas, keď sme dobre bránili a dokázali sme domácemu mužstvu konkurovať. Do polčasu sme si povedali, že takto budeme hrať aj ďalej. Spravili sme však tzv. mládežnícke chybičky, mali sme veľa stratených lôpt a skúsení hráči Levíc tieto chyby dokázali využiť. Napokon sme sa ešte dostali do zápasu, ale opätovnými dvoma-troma chybami sa súper dostal na nohy. Ak by sme dnes odohrali 40 minút koncentrovanej hry, tak by sme tu dokázali vyhrať. Keďže sme robili chyby najmä v tretej a štvrtej štvrtine, tieto nás pripravili o víťazstvo."

Pozrite si fotografie zo zápasu so Spišskou Novou Vsou zo dňa 18.10.2014 TU: http://www.fotomagma.sk/fotomagma/sport/BASKETBAL/PATRIOTI%20%20Levice%20%20%20%20SNV/index.html#

 
zdroj a fotografia: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk, www.basketballevice.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre