04192024pia

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 15. septembra 2014 - Chorváti Ivan Čirko, Željko Novak, Ivan Berljafa, Edi Jurjevič, Srbi Luka Igrutinovič a Milan Oluič a Levičania Matúš Marchyn, Vladimír Klár, Jakub Drapák - to je doslova deväť statočných, ktorí na 18. ročníku basketbalového turnaja - Memoriál bratov Kleinovcov vybojovali prvenstvo!

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

Levičania sa na turnaji ešte museli zaobísť bez trojice hráčov Galata, Galád, Boócz, no v najbližších dňoch sa Maurizio Galata dostane do tréningového kolotoča, keďže mal problémy s kolenom. Osemnásty ročník turnaja mal zaujímavé obsadenie, keď sa ho zúčastnili okrem domácich Patriotov aj mužstvá MBK SPU Nitra, maďarský Gyor a Karlovka BA. Prvý zápas Levičania zvládli na jednotku, keď Nitrančanov vyprevadli len do boja o 3. miesto víťazstvom 90:61 a vo finále sa stretli s mužstvom Karlovka BA, ktoré je nováčikom Slovenskej Basketbalovej ligy.

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

Priebeh zápasu (www.basketballevice.sk):
Zápas odštartoval trojkou Vlado Klár, ktorý bol bodovým ťahúňom Levíc v tomto stretnutí. Patrioti od začiatku viedli, hostia sa ale dlho držali na dostrel. Až v záverečných dvoch minútach úvodnej desaťminútovky narástol náskok žlto-zelených na 9 bodový rozdiel. V druhej desaťminútovke viedli Patrioti už o 14 bodov (46:32), diery v obrane a nezastavené rýchle protiútoky hostí ale znamenali zníženie na 52:43 do konca polčasu. Po prestávke sa obraz hry nezmenil. Patrioti boli stále v miernom náskoku, hlavne vďaka svojim nepresnostiam si však nedokázali vytvoriť rozhodujúci náskok. Snaživý Bratislavčania neustále dotierali a v 27.minúte znížili na 62:56. To domácich opäť prinútilo zvýšiť obrátky. Željko Novak trafil dve trojky a domáci si už vedenie z rúk nepustili. Víťazný pohár tak ostáva v Leviciach.

Už v utorok 16.9.2014 privítajú Levičania na domácej palubovke v ďalšom prípravnom zápase tím z Mattoni NBL NH Ostrava. Začiatok zápasu je naplánovaný na 18.00 hodinu.


LEVICKÍ PATRIOTI – MBK KARLOVKA BRATISLAVA 85:73 (26:17, 52:43, 68:59)

LEVICE: Klár 18, Igrutinovič 14, Oluič 13, Jurjevič 10, Berljafa 3 (Novak 15, Čirko 11, Drapák 1, Marchyn 0)
TH:24/17, Trojky: 8

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

O 3.miesto
MBK SPU NITRA – GYOR 100:71

Konečné poradie
1. Levice
2. Karlovka BA
3. Nitra
4. Gyor

Pozápasové rozhovory:

Richard Klein: "Na to, že máme veľmi mladý tím, sme veľmi radi, že to pre nás dopadlo takto. Myslím si, že to bude dobré. Chalani sa musia ešte viac zohrať. Máme tu asi týždeň nových pivotov, no mne sa hra veľmi lúbila. Čo sa týka mňa, budem určite hrať za "B-éčko", čo však ukáže čas, ešte neviem. Ja som nikdy nepovedal, že končím úplne. Síce som sa na konci predchádzajúcej sezóny vyjadril, že končím, ale veľa vecí sa ešte môže zmeniť. Určite by som však chcel minimálne nepriamo chalanom pomáhať, pretože basketbal je moja srdcovka. Budem tu každý zápas, ak mi to moja práca dovolí."

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

Vladimír Klár, hráč BK Levickí Patrioti: "Tento turnaj bol pre nás len druhý, či tretí zápas v príprave. Boli to behavé zápasy, čo sa týka predvedenej hry, pre diváka to ešte asi nebol oku lahodiaci basketbal, boli skôr o bojovnosti a behavosti. Sme radi, že sme ako kolektív vyhrali a že sme napokon skončili na prvom mieste. Je tu však stále čo naprávať, ukázalo nám to chyby, ktoré robíme v obrane ale aj v útoku. Máme však pred sebou ešte nejaké prípravné zápasy, takže verím, že sa to bude stále zlepšovať. Je nás zatiaľ len deväť, ale mal by s nami začať hrať aj Maurizio Galata a uvidíme, či to zostanú všetci hráči, alebo nastanú ešte nejaké zmeny.
Myslím si, že takto sme dobrý tím, partia je dobrá. Dnes sme to všetci brali viac-menej na svoje triko, no musíme hrať kolektívnejšie. Ešte nie sme veľmi zohratí, v tom vidím najväčší problém. Keď popracujeme na tomto, tak si myslím, že môžeme hrať v lige s každým súperom. Kapitánom budem asi ja, keďže ma zaňho zvolil tréner."

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Je veľmi fajn, že sa tento turnaj v Leviciach opäť zorganizoval. Bola to pre nás príležitosť, vyskúšať si nové veci ako v obrane, tak i v útoku s prijateľnými súpermi. V prvom zápase sme mali solídne nasadenie, veľmi dobre nám vychádzali niektoré veci v obrane aj v útoku. Na dnešný zápas sme sa s chalanmi dohodli, že ho pojmeme na nácvyk určitých vecí a opakovanie systémov, ale chalani nejako stratili koncentráciu. Mali sme veľa hluchých chvíľ, najmä v druhom polčase. Napriek tomu sme zvíťazili, aj keď si myslím, že sme kľudne mohli vyhrať väčším rozdielom a zanechať oveľa lepší dojem, keby si chalani plnili svoje povinnosti tak, ako mali. Nedôslednosťou a stratou koncentrácie sme sa sami vyviedli z rytmu, následne sa zápas vyvíjal v takom nasadení, vyzeralo to, ako keby sa našim niektorým hráčom vôbec nechcelo hrať. Týmto smerom by som sa chcel našim fanúšikom aj ospravedlniť za náš predvedený výkon, najmä v druhom polčase, keď naša hra nespĺňala extraligové parametre.
Čo sa týka tímu, sme zatiaľ deviati, no tento týždeň by sa mal ku nám pripojiť Maurizio Galata, ktorý mal problémy s kolenom, takisto Juraj Boócz, ktorý má posledné rehabilitácie a taktiež sa zapojí do tréningového procesu. U Andreja Galáda je to trošku horšie, ten stále rehabilituje po operácii členka. Ten by sa však mal do tréningov zapojiť v priebehu 8-9 dní, ale ešte nie tak aktívne, keďže bude musieť popracovať na kondícii.

Do budúcnosti už nepomýšľame družstvo dopĺňať, chceme hrať v takejto zostave, v akej sme odohrali turnaj. Na skúške je Ivan Berljafa na pozíciu strieľajúceho krídla, uvidíme ako sa rozhodneme po tomto turnaji, či u nás zotrvá, alebo na túto pozíciu budeme hľadať ďalšieho hráča. Momentálne však máme v mužstve každú pozíciu zdvojenú.
Dnes to bol len náš štvrtý zápas, bolo to také kostrbaté, aj keď si myslím, že zápas v Ostrave odohrali chalani s lepším nasadením a koncentrovanejším výkonom. V prvom domácom zápase sa hráči chceli veľmi ukázať pred domácim publikom. Čo sa týka kapitána mužstva, býva zvykom, že kapitánom je najstarší domáci hráč, čiže ním bude Vlado Klár.

 

Ambície do novej sezóny? Keďže sme sa pred rokom, keď sme zachraňovali levický basketbal rozhodli, že pôjdeme v troj-ročnom cykle, pričom v prvom roku sme mali za cieľ zachrániť basketbal v Leviciach a zapojiť čo najväčší počet mladých hráčov z Levíc do mužstva, čo sa nám žiaľ nepodarilo a ovplynilo to viacero faktorov. Či už je to odchod Kureka do Belgicka, Števko odišiel študovať do USA a najmä neochota mladých chalanov zapojiť sa do prípravy mužstva a pokračovať. Týka sa to najmä Martina Brečku, či Vaša Mišenku, ktorí s nami ani len nekomunikovali a nezúčastňovali sa tréningov. Len cez iné osoby sme sa dozvedeli, že nemajú záujem, čo nás dosť mrzí. Túto sezónu však chceme pomyselnú latku zdvihnúť opäť o čosi vyššie a chceli by sme postúpiť cez 1. kolo play-off. Čiže našim hlavným cieľom do novej sezóny je účasť v play-off a postúpiť cez 1. kolo."

Deväť statočných vybojovalo víťazstvo na 18. ročníku Memoriálu bratov Kleinovcov + rozhovory a fotografie

Mgr. Milan Černický, tréner MBK Karlovka Bratislava: "Sme radi, že sme sa zúčastnili tohto turnaja. Verím tomu, že sme sa v našej hre posunuli trocha ďalej. Myslím si, že to bol skvelý turnaj a treba pogratulovať domácim k víťazstvu. Čo sa týka hry, boli sme počas celého zápasu to bolo otvorené, len na konci domáci zvýšili svoj náskok o 15 bodov. Na jednej strane je vidno, že je začiatok prípravy, resp. stred prípravy, no myslím si, že kvalita našej hry sa bude len zlepšovať. Našim cieľom do novej sezóny je dať čo najväčší priestor mladým hráčom, to znamená juniorom a hráčom z "B-éčka", aby bola čo najväčšia rotácia. Výsledkovo, chceli by sme sa dostať do play-off."

Z finálového zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie z finálového zápasu 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov BK Levickí Patrioti - MBK Karlovka Bratislava zo dňa 14.9.2014 nájdete vo fotogalérii TU.

 

zdroj a fotografie: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre