05042024sob

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Vyhecované derby jednoznačnou záležitosťou Nitry + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. októbra 2013 - Štvrté kolo Slovak Sport.tv Basket extraligy mužov dňa 16.10.2013 znamenalo ďalšie veľké derby medzi domácimi Levickými Patriotmi a mužstvom Edymax SPU Nitra. Levičanom sa posledný čas príliš nedarí, no práve ich posledný zápas v Prievidzi ukázal, že dokážu vydať zo seba vynikajúci výkon a takmer domácich prekvapili.

bk levicki patrioti - edymax spu nitra 4 kolo extraliga 16102013 20131016 1307865601

Stúpajúci výkonnostný trend Patriotov sa však v tomto derby zápase nepotvrdil, čo dokonale využili hostia z Nitry. Domáci nezachytili úvod zápasu a Nitriania takmer po celý zápas zvyšovali svoje vedenie. Až vo štvrtej štvrtine sa levickí basketbalisti dokázali súperovi priblížiť na rozdiel 10 bodov, no to bolo z ich strany všetko a napokon sa zápas skončil ich vysokou prehrou o 33 bodov.

BK Levickí Patrioti - Edymax SPU Nitra 58:91
Vyhecované derby jednoznačnou záležitosťou Nitry + fotografie a rozhovory
Pozápasové rozhovory:

Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Opäť sme mali veľmi zlý a nekoncentrovaný vstup do zápasu. Ako dobre sme hrali posledný zápas, kde sme pekne chytili úvod a súperovi sme viac-menej nič nedovolili, tak dnešný úvod nám v obrane úplne nevyšiel. Súper si dnes jednoducho vybudoval 10-bodové vedenie, ktoré postupne celý zápas navyšoval. Miestami to vyzeralo hrôzostrašne. V tretej štvrtine sme sa trošku vrátili do zápasu, keď sme znížili na rozdiel 10 bodov, no dnes sme asi na viac nemali. Zle sme bránili, hráči vôbec nesplnili to, čo som od nich chcel, to jest agresívnu obranu, pritlačiť súperových rozohrávačov, donútiť ich k nejakým stratám. V prvej štvrtine sme mali aj veľmi zlý obranný doskok, súper z druhej šance zakončoval. Nitra hrala jednoducho, účelne, rýchly protiútok, moderný basketbal. My sme hrali upracovane, nič nám v útoku nevychádzalo. Hrali sme neorganizovane a nedisciplinovane. Každí si to chcel v útoku uľahčiť, tým pádom nám nič nevychádzalo. Zle sme stavali clony, zlý timing akcii. Mali sme strašne veľa strát, až 27, to je strašne veľký počet. Súper mal len 16 strát. Okrem toho bol rozdiel v doskočených loptách, my 29, súper 38. Naša produktivita na úbohých 37, súper na 105, tam je jednoznačný rozdiel. Po zápase s Prievidzou sme si mysleli, že sme sa niekam posunuli, no teraz sme sa vrátili na zem, do reality, kde sa vlastne nachádzame. Budeme musieť tvrdo pracovať, hlavne na obrane. Cez polčas som sa hráčom snažil dať nejaký impulz, aktivovať ich, ale nejako sa mi to vôbec nepodarilo. Druhý polčas sme začali v tom istom nasadení a na tej iste úrovni, až na zopár výnimiek. V šatni padli aj tvrdšie slová, tie však nepadli na úrodnú pôdu. Nestači bojovnosť dvoch hráčov, ale musíme hrať spoločne ako tím!"

Matúš Marchyn, hráč BK Levickí Patrioti: "Na dnešný zápas sme boli veľmi namotivovaní, pretože to bolo derby s Nitrou, ktoré má vždy veľký náboj. Bohužiaľ nám to dnes nevyšlo podľa predstáv, najmä v obrannom doskakovaní. Sme mladý tím a možno trochu neskúsené. S takýmto zápasom nemáme skúsenosti. Ja však dúfam, že sa to bude od zápasu k zápasu zlepšovať. V Prievidzi sme hrali 35 minút výborne a na nešťastie sme "odišli" posledných 5 minút. Dnes sme preto chceli hrať dobre, ale nevyšlo to, sám neviem prečo. Určite musíme zlepšovať disciplínu v útoku, v obrane a tiež aj obranné doskakovanie."

Jazyková škola Chantal Levice Kvalitné výživové doplnky značky FITapak na chudnutie, ktoré sú vyrobené na Slovensku.
PaeDr. Ľubomír Urban, tréner Edymax SPU Nitra: "Po takomto priebehu zápasu sme spokojní aspoň s víťazstvom. Situácia je myslím jasná ako v oboch dnešných táboroch, tak i v celom našom basketbale. Ja som rád, že sa takýto zápas mohol aspoň odohrať. Vieme veľmi dobre, aká bola pred sezónou situácia v domácom tíme. Derby zápasy sú derby zápasy, mali by patriť basketbalu. Pre nás je vždy cťou hrať proti Leviciam alebo proti Komárnu, pretože to sú zápasy, ktoré majú pre nás zmysel a vždy aj napriek rôznym rivalitám priťahujú divákov. Týchto dvoch partnerov si vážime ako krajových protivníkov, s ktorými sú vždy hodnotné zápasy. Dnešný výsledok bol úplne iný v porovnaní so skutočnosťami, aké boli. Som rád, že sme v Leviciach mohli odohrať dnešné derby, pretože liga to potrebuje. Naše mužstvo je stále v tvorbe v jeho koncepte. Možno sme dnes mali výhodu, že sme v sobotu oddychovali a domáci hráči vydali veľa energie na zápase v Prievidzi. Dnes som neveril, že sa môže niečo stať a že Levice nedotiahnu tento zápas do víťazného konca, pretože štatistiky z troch štvrtín z Prievidze hovorili jasne pre Levičanov. Žiaľ, zrejme sa fyzická pripravenosť a zaťaženosť levických hráčov prejavila a majú toho dosť. Je zbytočné hovoriť okolo toho nejaké rozbory. Sú to poctiví hráči a nezaslúžia si aj napriek takémuto rozdielu, aby sme o nich hovorili niečo v zlom."

Vyhecované derby jednoznačnou záležitosťou Nitry + fotografie a rozhovory

Aktuálna tabuľka:
1. Svit    3/1    7
2. Inter    3/1    7
3. Nitra    3/0    6
4. B.Bystrica    2/2    6
5. Prievidza    2/1    5
6. Komárno    2/1    5
7. Handlová    1/2    4
8. Levice    0/4    4
9. Spiš.N.Ves    0/4    4

Najbližšie zápasy:
5. kolo, Handlová - Levice, 19.10.2013
6. kolo, Levice - Spiš.N.Ves, 23.10.2013 o 18:00 hod.

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie zo zápasu 4. kola Slovak Sport.tv Basket extraligy mužov BK Levickí Patrioti - Edymax SPU Nitra zo dňa 16.10.2013 nájdete vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre