04262024pia

Tomáš Baranovič druhým najlepším ekofarmárom na Slovensku

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. mája 2015 - Začiatkom mája sa konala celoštátna súťaž Mladý ekofarmár. Táto súťaž je zameraná na vedomosti o mlieku a je určená žiakom stredných odborných škôl.

Tomáš Baranovič druhým najlepším ekofarmárom na Slovensku

Tento ročník potvrdil, že aj napriek klesajúcemu počtu študentov a škôl zameraných na poľnohospodárstvo, vyrastá na Slovensku generácia mladých ľudí, ktorí budú vedieť vyrábať kvalitné mlieko.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Tomáš Baranovič druhým najlepším ekofarmárom na SlovenskuPo úspešnom absolvovaní krajského kola, kde sa umiestnil na prvom mieste, postúpil na celoslovenské kolo aj Tomáš Baranovič, žiak Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku Levice. Na súťaži bolo zastúpených 18 žiakov z rôznych kútov Slovenska. Po náročných a stresujúcich dvoch dňoch súťaže sa Tomáš umiestnil na 2. mieste a potvrdil tak kvalitu prípravy na SOŠ PaSV Levice.

Súťaž pozostávala z vedomostného testu o mlieku, krmovinárstve, odpadovom hospodárstve a súvisiacej legislatíve. Ďalšou časťou súťaže je praktické dojenie, laboratórne a degustačné skúšky, krmovinárske výpočty a poznávanie porastov.

zdroj a fotografie: SOŠ PaSV Levice, www.sospasvlevice.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre