04272024sob

ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach jednotkou medzi školami

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach jednotkou medzi školamiLEVICE 23. októbra 2014 - Každý z nás túži zažiť ten pocit, keď sa mu podarí dosiahnuť obrovský úspech. Každý žiak, učiteľ či samotná škola. Jednou z hlavných priorít ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach je vytváranie vhodných podmienok pre žiakov, ktorí majú záujem neustále prehlbovať svoje vedomosti a zručnosti. Ich dosiahnutú úroveň následne úspešne preukazujú v rôznych súťažiach, ktoré sú vyhlasované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, prípadne sú realizované inými inštitúciami, ktoré podliehajú ministerstvu školstva. Množstvo žiakov ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach sa každoročne zapája do týchto súťaží a olympiád a pod vedením svojich pedagógov sa zodpovedne pripravuje. V minulom školskom roku približne až tretina zo všetkých zapojených žiakov dosiahla úspechy v súťažiach na okresnej, krajskej či dokonca až celoslovenskej úrovni.

Práve minulý školský rok bol v rámci súťaží a olympiád pre ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach mimoriadne úspešný. Podľa vyhodnotenia odboru školstva Okresného úradu v Nitre sa škola umiestnila na 1. mieste z 339 škôl Nitrianskeho kraja! Za tento krásny úspech ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach získala víťazný pohár a diplom.

Pozoruhodné úspechy však žiaci ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach dosahovali i v súťažiach organizovaných Štátnym inštitútom odborného vzdelávania (ŠIOV). Vynikajúci výsledok škola dosiahla v celoštátnej súťaži Zenit v kategórii Strojárstvo (2. miesto), v súťaži Základoškolská odborná činnosť (1. miesto) či v celoslovenskom kole súťaže Mladý mechatronik (1. miesto). Za tieto výrazné úspechy boli žiaci odmenení exkurziou do Európskej organizácie pre jadrový výskum (CERN) vo Švajčiarsku.

Spomedzi ďalších úspechov k najvýraznejším patrí prvenstvo v celoslovenskom kole súťaže Vitaj v našom regióne. Žiaci školy vytvorili v anglickom jazyku multimediálneho sprievodcu mestom Levice. Ich kreativitu a súťaživosť osobne ocenil i minister školstva.
Škola však žije a dýcha aj športom. Svedčí o tom i fakt, že sa podľa hodnotenia Okresného úradu v Nitre v rámci športových súťaží umiestnila celkovo na 2. mieste v rámci okresu a na 4. mieste v rámci kraja. Za zmienku stojí i to, že sa tretíkrát stala víťazom v Mestskej športovej olympiáde.

Keďže v povedomí obyvateľov mesta má ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach prívlastok hokejová, jednou z jej úloh je vychovávať hokejové talenty a pripravovať ich na ďalší športový život. Veď napokon jedna z zo žiačok školy bola nominovaná do reprezentačného družstva slovenskej hokejovej reprezentácie!

Všetky tieto úspechy dosiahli žiaci, ktorí sa chcú vzdelávať i nad rámec svojich povinností. Za všetky ich úspechy, ktorými reprezentujú nielen túto školu, ale i mesto, im patrí poďakovanie. Poďakovanie však patrí i pedagógom, ktorí odovzdávajú svojim zverencom cenné vedomosti i zručnosti, mnohokrát aj vo svojom voľnom čase.

Veríme, že i tento školský rok budú mať žiaci ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach chuť a snahu rozvíjať a obohacovať svoje vedomosti a úspešne reprezentovať školu i mesto!
zdroj a fotografia: Mgr. Martina Vörösová, ZŠ Pri Podlužianke 6, Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre