04272024sob

V Leviciach dobrovoľníci z Kauflandu darovali krv

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 13. mája 2015 - Na hematologicko-transfuziologické oddelenie do nemocnice v Leviciach v utorok 12.5.2015 zavítalo 12 zamestnancov obchodných domov Kaufland z Nových Zámkov, Komárna a Levíc, ktorí spoločne darovali 5 litrov životodarnej tekutiny.

V Leviciach dobrovoľníci z Kauflandu darovali krv

Táto akcia bola úspešným pokračovaním bezpríspevkového darovania krvi, ktoré Kaufland organizuje pravidelne pre svojich zamestnancov, v rámci dlhodobej spolupráce so Slovenským Červeným krížom.

Podporovanie bezpríspevkového darcovstva krvi je jednou z hlavných aktivít Slovenského Červeného kríža. Spoločnosť Kaufland v. o. s., sa dobrovoľne zaviazala podporovať a organizovať dobrovoľné darcovstvo krvi medzi svojimi zamestnancami. Tento spoločný cieľ bol podnetom k vzniku ich partnerstva. „Sme radi, že sa vytvára tradícia spoločnosti v tomto regióne, motivovať k darcovstvu krvi. Preto oceňujeme prístup spoločnosti Kaufland, dobrovoľníkov SČK a prirodzene aj ochotu zamestnancov dobrovoľne darovať krv,“ uviedol MUDr. Jozef Varga, primár hematologicko-transfuziologického oddelenia levickej nemocnice.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

V Leviciach dobrovoľníci z Kauflandu darovali krv
Odberu krvi sa v Leviciach zúčastnilo 10 dobrovoľníkov, pričom 3 z nich boli prvodarcovia. „Darovať krv som sa rozhodla, pretože som presvedčená, že tým pomôžem chorým pacientom v nemocnici v Leviciach a oslovila ma aktivita môjho zamestnávateľa,“ povedala zamestnankyňa Jana Pivarčiová, ktorá pracuje v predajni Kaufland v Leviciach.

„Už v minulom roku sme si vyskúšali hromadné dobrovoľné darovanie krvi v spolupráci so Slovenským Červeným krížom a keďže odozva na túto iniciatívu bola medzi zamestnancami našej spoločnosti viac než pozitívna, organizujeme zamestnanecké odbery aj v tomto roku,“ poznamenal Martin Gärtner, hovorca spoločnosti Kaufland. Na tento rok sú na jarné obdobie naplánované ešte štyri ďalšie hromadné odbery pre zamestnancov, a to v Žiline, Žiari nad Hronom, Poprade a v Košiciach. Ich cieľom je dosiahnuť minimálne taký úspech ako vlani, kedy sa do darovania krvi zapojilo až 92 zamestnancov z 26 prevádzok po celom Slovensku, centrály a Distribučného centra v Ilave a spoločne darovali 46 litrov krvi.

zdroj a fotografie: NEUROPEA

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre