05052024ned

Pridajte sa aj Vy na pomoc Dominike, darujte jej krv

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 15. januára 2014 - Len štrnásťročná Dominika z Levíc, ktorá je študentkou 8 ročného športového gymnázia s rozšíreným jazykom francúzskym v Nitre a ktorá navštevovala 2.ZŠ v Leviciach leží na detskej onkológii s leukémiou. Po odvysielaní reportáže o nej a o jej ťažkom posude v televízii sa spustila reťazová reakcia ľudí, ktorí jej chodia darovať krv. Okrem študentov Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Leviciach, ktorí neváhali a prišli ju podporiť, chodia aj policajti a vojaci a ľudia nielen z Levíc, ale aj z okolia, pretože jej musia dopĺňať krv, keď jej klesne hemoglobin alebo dostáva z krvi trombocity, keď má málo krvných doštičiek.

Pridajte sa aj Vy na pomoc Dominike, darujte jej krv

Podľa portálu TVnoviny.sk Dominike diagnostikovali nádor na pľúcach  - leukémia a liečia ju chemoterapiou. Mladé dievča, je v nemocnici od septembra neprestajne, so svojimi najbližšími strávila iba Vianočné a novoročné sviatky.

Jej starým otec, s ktorým sa takisto osud nemazná, keďže prežil infarkt, prosí každého o pomoc, aby jej vnučke prišli darovať krv.

Ak aj Vám nie je Dominikin osud ľahostajný, príďte jej darovať krv do levickej nemocnice.

Krv môžete darovať v ktoromkoľvek meste v nemocnici na transfúznej stanici. Je možné darovať akúkoľvek krvnú skupinu.
Pri darovaní krvi uveďte meno prijímateľa Dominika Petrášová a rok narodenia 1999. Následne potvrdenie o darovaní krvi zašlite na e-mail jej mamine:

Prosíme, aby ste jej krv chodili darovať priebežne, aby jej naraz nebolo veľa. V prípade akýchkoľvek otázok môžete kontaktovať priamo jej maminu na tel. čísle: 0915883489

Rodičia ďakujú všetkým darcom.

zdroj a fotografia: http://tvnoviny.sk

Miss Levického okresu 2014 - Casting, 22. a 29.1.2014

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre