04282024ned

Medzi Bohunicami a Pukancom sa zrazil autobus s Aviou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BOHUNICE / PUKANEC 13. apríla 2014 - Dňa 10.04.2014 v čase o 15:30 hod. došlo na ceste medzi obcami Bohunice a Pukanec k dopravnej nehode, zrážke autobusu s vozidlom AVIA na prepravu osôb. Dopravnej nehode došlo tak, že 58-ročný vodič autobusu v dôsledku náhlej zdravotnej indispozície prešiel s autobusom do protismeru, kde práve v tom čase jazdil vodič s vozidlom AVIA na prepravu osôb.

Medzi Bohunicami a Pukancom sa zrazil autobus s Aviou, 10.4.2014

Ten sa snažil autobusu vyhnúť čo najviac doprava, ale zrážke nedokázal zabrániť. Vozidlá sa zrazili ľavými prednými časťami. Pri nehode jedna osoba utrpela ľahké zranenia. Požitie alkoholických nápojov pred jazdou u vodičov  nebolo zistené.

Bezkomínové biokrby - Levice, predajňa Ul. I. Krasku 8  Miss Levického okresu 2014 - hlasovanie o titul Miss sympatia


V prvom štvrťroku 2014 ODI OR PZ Levice zaznamenal zvýšený počet dopravných nehôd s účasťou chodcov. Od začiatku roka ich bolo evidovaných celkom šesť (14,63%), pri ktorých bola jedna osoba usmrtená a päť osôb sa zranilo ľahko. Najčastejšou príčinou dopravných nehôd s časťou chodcov bolo nedanie prednosti v jazde chodcovi na priechode pre chodcov. Každý chodec je na ceste vystavovaný zvýšenému riziku a je len v jeho záujme, aby sa snažil toto riziko čo možno najviac eliminovať. Za týmto účelom je treba vždy dbať na to, aby chodci boli vždy dobre viditeľní, pohybovali sa spôsobom, aký im zákon o premávke na pozemných komunikáciách predpisuje. Pri prechádzaní cez cestu sú chodci aj v prípade, že prechádzajú  cez vyznačené priechody pre chodcov, povinní  presvedčiť sa, či vzhľadom na vzdialenosť a rýchlosť prichádzajúcich vozidiel môžu cez vozovku prejsť bezpečne a uvedomovali si možnosti  vodičov za volantom.

Medzi Bohunicami a Pukancom sa zrazil autobus s Aviou, 10.4.2014


Zo stany vodičov je nutné rešpektovať ich povinnosť vyplývajúcu z pravidiel cestnej premávky dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu a starým osobám. Vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť. Na ceste je preto potrebné zvýšiť ohľaduplnosť, disciplinovanosť, vylúčiť arogantné správanie a agresívnu jazdu.

Medzi Bohunicami a Pukancom sa zrazil autobus s Aviou, 10.4.2014


Okresný dopravný inšpektorát OR PZ v Leviciach sa bude vo zvýšenej miere zameriavať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky chodcami ako aj na dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom. Neustále je pri výkone služby zisťované aj  porušovanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred jazdou.

Medzi Bohunicami a Pukancom sa zrazil autobus s Aviou, 10.4.2014

Dopravná nehodovosť v Levickom okrese

Od začiatku roka do 10. apríla 2014 ODI OR PZ Levice eviduje na cestách Levického okresu celkom 48 dopravných nehôd (+11). Pri dvadsiatich štyroch nehodách boli zaznamenané následky na zdraví zúčastnených osôb (+7). Pri nehodách došlo k usmrteniu troch osôb  (+3), ťažkému zraneniu dvoch osôb (-4) a dvadsaťdva osôb bolo ľahko zranených (-1). Tri dopravné nehody boli zavinené pod vplyvom alkoholu.

zdroj a fotografie: OR PZ Levice

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre