04262024pia

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Víťazom 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup-u 2015 Levickí Patrioti + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. septembra 2015 - Počas troch dní 18.-21.9.2015 sa v levickej Športovej hale konal basketbalový turnaj - 18. ročník Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup 2015 za účasti štyroch kvalitných tímov: USBC Graz (Rakúsko), MMCITE BRNO (ČR), MBK KARLOVKA a BK Levickí Patrioti.

Víťazom 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup-u 2015 Levickí Patrioti + fotografie a rozhovory

Každé z mužstiev tak počas týchto troch dní odohralo tri ťažké zápasy. V levickom tíme sa predstavilo viacero dorastencov ale aj nových tvárí ako Robert Rozim, George Valentine, Marko Stojadinovič, Nemanja Miljkovič, Milan Žiak, či Nemanja Kovačevič. Mimoriadne cennou posilou v tíme Patriotov počas turnaja bola dlhoročná opora Richard Klein. Patriotom pod vedením nového trénera Tea Hojča sa prvé dva turnajové zápasy vydarili na jednotku, keď počas prvého hracieho dňa zdolali USBC GRAZ 90:84, počas druhého hracieho dňa MMCITÉ BRNO 82:64 a ich poslednou "prekážkou" pred jednoznačným víťazstvom na turnaji MBK Karlovka. Tento posledný zápas však Levičanom nevyšiel podľa predstáv, keď nezachytili úvod zápasu a súper sa im bodovo vzdialil. Počas celého zápasu sa tak levické mužstvo snažilo na súpera dotiahnuť, čo sa im však v niektorých momentoch podarilo, ale po sérii chýb sa im súper vždy opäť bodovo vzdialil. Domáci tím nepotešilo ani zranenie Nemanju Kovačeviča, pričom veríme, že sa na palubovku postaví čo najskôr. Záver zápasu bol veľmi nervózny, no českí rozhodcovia zápas pevne držali v rukách. Napokon Patrioti tento zápas proti Karlovke prehrali 73:78, no aj napriek tomu sa stali víťazmi tohto turnaja!

Levickým Patriotom sa začína nová sezóna otváracím duelom EUROVIA SBL dňa 3.10.2015 so začiatkom o 18:00 hod. na domácej palubovke, keď v krajskom derby privítajú mužstvo SPU Nitra.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Víťazom 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup-u 2015 Levickí Patrioti + fotografie a rozhovory
Víťazom 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup-u 2015 Levickí Patrioti + fotografie a rozhovory

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levickí Patrioti: "Bol to kvalitný turnaj s obsadením skúsených tímov. Pre nás to bola veľmi dobrá predsezónna príprava, odohrali sme tri ťažké zápasy, z ktorých sme si zobrali ponaučenie a posunuli nás vpred, čo ma ako trénera veľmi teší. Je však stále na čom pracovať a čaká nás dlhá cesta. Naši hráči bojovali v každom z týchto zápasov, pričom takáto bojovná hra bola dozaista pre našich fanúšikov určite zaujímavá. Je pre nás dôležité, aby si fanúšikovia našu hru užívali. Zápas proti Karlovke mal svoj náboj, bol plný energie. Počas zápasu sa nám zranil Nemanja Kovačevič a dúfam, že sa bude môcť vrátiť do tímu čo najskôr, pretože je veľmi dôležitým článkom tímu. Chcel by som poďakovať všetkým fanúšikom, že nás na zápasy prišli podporiť. Takisto by som chcel pogratulovať všetkým zúčastneným tímom ku skvelo predvedeným zápasom. Vidím, že slovenské tímy sú silné a skúsené. My sa musíme sústreďovať na tímovú hru a veľmi dobrú obranu, nechceme egoistických hráčov a egoistickú hru. Bude to ťažká sezóna, ale tešíme sa na ňu.
Atmosféra v tíme je veľmi dobrá, hráči sa spoznávajú ako na zápasoch a tréningoch ale aj mimo nich. Snažíme sa dať dokopy nielen kvalitných hráčov, ale aj hráčov s dobrým charakterom, pretože naozaj je našim cieľom hrať ako tím.
Čo sa týka Richarda Kleina, rešpektujem ho, je to hráč s veľkými basketbalovými skúsenosťami a súčasne je to veľmi dobrý človek. Verím, že nám pomôže v našej hre, ale aj jeho pôsobením na mládež, vie vytvoriť skvelú atmosféru v šatni a veľmi pomáha tímu v zápasoch a aj na tréningoch. Som veľmi šťastný, že som ho počas turnaja mohol mať v tíme. Uvidíme, či bude aj v A-mužstve počas sezóny..."

Milan Černický, tréner MBK Karlovka: "Turnaj sme začali veľmi slabo, ale potom sa naša hra už zlepšovala najmä v obrane. V dnešnom zápase sa postupom času naša energia, či agresivita stupňovala, len škoda nervózneho záveru, aj keď aj takéto momenty patria do basketbalu. Rozhodcovia to však ustrážili. Turnaj bol veľmi dobrý, dá sa povedať, že súperi boli vyrovnaní a my sme veľmi spokojní, že sme sa ho zúčastnili, určite nás to posunulo vpred. Naše druhé miesto na turnaji je vzhľadom k našej predvedenej hre prijateľné. Naše mužstvo je do novej sezóny pripravené, sme kompletní. Skôr máme také príjemnejšie "problémy" a to také, že máme dosť hráčov do rotácie, tým pádom budú musieť viacerí sedieť na stoličke, ale to je len dobré, že je si z čoho vyberať. Naše ciele do sezóny sú, umiestniť sa lepšie, ako to bolo v predchádzajúcej sezóne, to znamená 5. miesto a v play off potrápiť silnejších súperov."

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ

Víťazom 18. ročníka Memoriálu bratov Kleinovcov - Lev Cup-u 2015 Levickí Patrioti + fotografie a rozhovory


Vladimír Klár, kapitán Levickí Patrioti: "Na turnaji to pre nás boli tri dosť ťažké zápasy v priebehu troch dní. Turnaj však splnil svoj účel, do rotácie sa dostalo skoro celé mužstvo, takže sme si vyskúšali nejaké systémy najmä v obrane. Povedal som, že je vždy lepšie prehrať dnes ako v lige. To sa aj potvrdilo a v dnešnom zápase proti Karlovke sme nezachytili začiatok a vždy, keď sme sa doťahovali, tak sme spravili nejakú chybu. Na turnaji sme však dva zápasy zvládli, tento posledný síce nie, ale podľa mňa sme odohrali celkom slušné zápasy, nemáme sa za čo hanbiť a ideme ďalej. Máme dva týždne do začiatku sezóny, musíme napraviť chyby, ktoré sme na turnaji robili a vyvarovať sa im. Verím, že cez ligu budeme hrať dobre.
Čo sa týka nášho nového trénera, myslím si, že je to ambiciózny tréner, trénujeme tvrdo, chce hrať rýchly basketbal s dobrou defenzívou, čo sa dnes nepotvrdilo. Dva predchádzajúce zápasy sme vyhrali najmä kvôli zlepšenej obrane a rýchlym protiútokom a tým chceme aj vyhrávať zápasy, keďže nemáme klasických centrov. Budeme sa teda snažiť hrať rýchlo dopredu s tvrdou obranou. S trénerom si ja osobne rozumiem dobre, komunikujeme po všetkých stránkach a myslím si, že tím je aj dobre zložený. Sú to kvalitní hráči, ktorí sú aj povahovo dobrí. Verím, že v lige budeme na čo najvyšších priečkach.
Kapitánom zostávam ja, tréner tak určil.
Našim cieľom do sezóny je skončiť na 1.-6. mieste, čo si myslím, že s týmto tímom je aj celkom reálne. Ale všetko sa ukáže až cez sezónu, ktorá bude dlhá. Uvidíme, ako nám to pôjde, ale myslím si, že sú to celkom reálne ciele pri takejto skladbe mužstva a keď budeme makať tak, ako sme makali doteraz, tak to pôjde dobre.
To, či bude Rišo Klein v A-tíme aj počas sezóny, neviem. Vedenie sa s ním rozprávalo, neviem, či sa dohodli, alebo nie. Rišo však s nami odohral aj nejaké prípravné zápasy. Ja osobne by som však bol veľmi rád, keby ešte pokračoval, pretože je pre tím určite prínosom. Je to skúsený hráč, mladším hráčom vie odovzdať svoje skúsenosti. Či sa však dohodli, je otázka na vedenie klubu. "

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Richard Klein, hráč Levickí Patrioti: "Chlapci boli v dnešnom zápase unavení, keďže to bol tretí zápas počas troch dní po sebe a Karlovka hrala proti nám veľmi rýchlo. Turnaj bol dobrý, keďže sme ho vyhrali. Mal aj svoju kvalitu, určite náš tím preveril a ukázal naše silné ale aj slabšie stránky. Moja účasť na turnaji bola hlavne kvôli tomu, že sa jednalo o Memoriál bratov Kleinovcov, ale aj fakt, že do prvého tímu stiahli dorastencov, tak som povedal, že tento týždeň ešte potiahnem a skúsim pomôcť. V súčasnosti je však mojou prioritou moja práca, rodina a deti, ktoré trénujem basketbal.
Čo sa týka mojej účasti v A-mužstve aj počas sezóny, zatiaľ to tak nevidím, pretože na to nemám čas. Kto by však nechcel byť v prvom tíme. O ponuku tu však nejde..."

Konečná tabuľka:
1. Levice
2. Karlovka
3. Brno
4. Graz

1.DEŇ
Mmcité BRNO - MBK KARLOVKA 92:87 /34:18, 56:37, 79:56/
BK LEVICKÍ PATRIOTI – USBC GRAZ 90:84 /21:14, 42:33, 66:58/
2.DEŇ
MBK KARLOVKA - UBSC GRAZ 77:76 (37:41)
LEVICKÍ PATRIOTI - MMCITÉ BRNO 82:64 (45:36)
3.DEŇ
USBC GRAZ - MMCITE BRNO
BK LEVICKÍ PATRIOTI – MBK KARLOVKA 73:78

Z finálového zápasu Levickí Patrioti - MBK Karlovka a z odovzdávania cien Lev Cup-u 2015 zo dňa 20.9.2015 sme pripravili fotoreportáž, pričom všetky si môžete pozrieť na Facebook stránke Leviceonline.sk.

zdroj a fotografie: Andrej Budai photo - video, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre