04192024pia

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Zo Žiliny a Dubnice levickí hokejisti bez bodu, v Dubnici siahali na jeden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŽILINA/DUBNICA/LEVICE 7. decembra 2019 - Hokejisti Levíc sa v 24. a 25. kole Slovenskej hokejovej ligy (SHL) predstavili v Žiline a v Dubnici. Z oboch zápasov však nedoniesli domov ani bod.

Zo Žiliny a Dubnice levickí hokejisti bez bodu, v Dubnici siahali na jeden

Autor druhého gólu Levíc proti Žiline Mrázik.

Proti bývalému mužstvu najvyššej hokejovej súťaže zo Žiliny sa v doterajšom priebehu ročníka 2019/20 kluby stretli dvakrát a oba zápasy vyhrali hráči Žiliny. Raz 3:0 a následne 6:2. Levičania sa po štyroch víťazstvách v rade chystali bodovať aj na strednom Slovensku.

MšHK DOXXbet Žilina – HK Levice 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Góly: 16. Vorobyev, 57. Mrázik

Už v 1. min sa musel porúčať na trestnú lavicu domáci hráč, Levice túto presilovku nedokázali využiť. Trest prišiel v 5. min, keď Zahradník otvoril skóre zápasu. Následne sa hostia snažili vyrovnať, dlho sa im to nedarilo. Nakoniec počas druhej presilovej hry v 16. min Vorobyev po asistencii M. Nováka vyrovnal na 1:1. V prvej tretine sa už diváci gólu nedočkali. V druhá tretina začala podobne ako prvá a teda presilovou hrou Levičanov, ktorá však ostala nevyužitá. Trest prišiel v 23. min., keď Bučko upravil výsledok na 2:1. V druhej časti zápasu mali Levice až štyroch hráčov na trestnej lavici a tieto okamihy dokázali domáci využiť a po 40. minútach svietilo na ukazovateli skóre 4:1. V záverečnej tretine sa hostia pokúšali o zmenu výsledku, no domáci dobre bránili. Na ľade pribudlo niekoľko šarvátok a zápas sa dosť kúskoval. V 54. min rozhodcovia udelili aj vyššie tresty tak na domácej ako aj na levickej strane. V samom závere v presilovej hre o dvoch hráčov strelil ešte Mrázik gól na 4:2, ale na zisk bodu to tentokrát nestačilo.

V 25. kole sa hokejisti Levíc predstavili v Dubnici, miernym favoritom zápasu boli domáci, no napriek tomu Levičania chceli v tomto stretnutí bodovať a ku zisku čo i len bodu im chýbalo presné zakončenie.

MHK TSS GROUP Dubnica – HK Levice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 52. Hudák

Zverenci trénera Takáča predviedli v Dubnici celkom dobrý výkon, ale tentokrát si nepotykali s koncovkou. V stretnutí mali jednoznačne strelecky na vrch, ale domáci gólman chytal veľmi spoľahlivo. Tak isto aj brankár Pavličko v drese Levíc podal spoľahlivý výkon a tak diváci museli čakať na gól až do poslednej tretiny, keď v 52. min domáci Hudák strelil jediný gól stretnutia. V závere sa Levičania snažili vyrovnať, ale žiaľ v tomto stretnutí im nebolo súdené dať gól a tak body ostali doma.

"Na zápas sme nastúpili bez troch skúsených obrancov Kuzma a Cebák – obaja zranení a Novák musel stáť jeden zápas kvôli piatim vyšším trestom. Zápas mal od začiatku celkom dobré tempo. Chalani dodržiavali to, čo sme si povedali v kabíne pred aj počas zápasu. V podstate sme súpera prestrieľali v každej tretine, mali sme gólové šance, ale neboli sme schopní dať gól. V druhej tretine Štefanka nastrelili tyčku," neskrýval sklamanie po zápase asistent trénera Jaroslav Matejov.

Zo Žiliny a Dubnice levickí hokejisti bez bodu, v Dubnici siahali na jeden

Asistent trénera Jaroslav Matejov neskrýval sklamanie z výsledku v Dubnici.

"Jednoducho nám chýbalo športové šťastie, aby sme našu snahu na ľade pretavili na gól. Do poslednej tretiny sme išli s tým, že musíme hrať zodpovedne hlavne dozadu. Avšak sme v strednom pásme neudržali hráča s pukom, ktorý nahral spoluhráčovi medzi našich obrancov, išiel sám na bránku a dal gól. Bola to jediná naša veľká chyba v obrane a doplatili sme na ňu. Myslím si, že sme v tomto zápase boli lepším tímom, ale bez streleného gólu sa nedá vyhrať. V poslednej minúte stretnutia sme hrali bez brankára, mali sme aj strelecké príležitosti na vyrovnanie, avšak bez gólu," dodal v ďalšej časti hodnotenia zápasu Matejov.

Dobromat.sk - každým nákupom pomáhate

"Aj napriek prehre musíme chalanov pochváliť za ich hru a verím, že v ďalšom zápase svojou hrou zápas dovedieme do víťazného konca. Chalani boli aktívni aj počas oslabovky a na ľade to veru vyzeralo tak, ako keby sme hrali my presilovku. Niekoľkokrát sa nám podarilo domácich prečísliť v útočnej fáze. Škoda, že sa nám v tomto zápase nepodarilo bodovať," uzavrel pohľad na zápas jeden z trénerov Levíc.

O zhodnotenie zápasu sme požiadali aj mladého obrancu Levíc Ondreja Šturdíka, ktorý ťažko hľadal slová. "Prvá tretina bola na môj vkus z oboch strán veľmi opatrná. Hráči sa dobre strážili a tak veľa vzruchu pred bránami nebolo. V druhej tretine hra ožila, začali sme veľmi dobre, už na začiatku tretiny sme si vypracovali šance, ktoré však domáci gólman Lakosil vychytal. Počas presilovej hry sa nám podarilo nastreliť dvakrát tyčku domácej bránky. Vytvorili sme si šance, no skvele chytajúci brankár domácich nás vychytal," povedal 21-ročný Šturdík.

"Následne sme počas presilovej hry nastrelili konštrukciu domácej brány. Začiatok poslednej časti duelu bol z našej strany slabší, ale dokázali sme hrať s nimi výbornú a vyrovnanú partiu. V samom závere, keď sa už zdalo, že sa bude predlžovať, sme na chvíľu stratili koncentráciu, čo domáci hráč dokázal potrestať. V závere sme hrali power-play, dokázali sme domácich zavrieť do tretiny, ale v tomto stretnutí nám nebolo súdené skórovať, streliť vytúžený gól a priniesť zápas do predĺženia, z ktorého sme si zaslúžili odniesť aspoň minimálne bod," pozápasové sklamanie s nepriaznivého výsledku mladého beka bolo veľké.

zdroj: JJ, foto: Jozef Bedej

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

POZRITE SI TIEŽ:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre