04252024štv

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Prezident SZĽH Miroslav Šatan navštívil HK Levice, pripravuje sa rozsiahla rekonštrukcia Zimného štadióna

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 23. októbra 2019 - Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan navštívil HK Levice. Počas jeho návštevy dňa 23.10.2019 predseda výkonného výboru HK Levice Marcel Ozimák hovoril o plánoch rozsiahlej rekonštrukcie levického Zimného štadióna.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan navštívil HK Levice, pripravuje sa rozsiahla rekonštrukcia Zimného štadióna

Prezident SZĽH Miroslav Šatan si dal za úlohu navštíviť všetky kluby. "Prišiel sa sem presvedčiť, ako tu hokej napreduje, akí sú tu fanúšikovia, aké je tu zázemia, ako mesto podporuje hokej a všetky takéto veci okolo hokeja a jeho rozvoja v regióne. Rokovali sme s ním hlavne o tom, čo by klubu pomohlo, nejaké plány do budúcna, systém práce, dlhodobá vízia, ktorá by mala byť v súlade s tým, čo chceme nasledovať a ako chceme pokračovať vo výchove mladých hráčov," priblížil Marcel Ozimák.

Pozrite si našu videoreportáž z návštevy Miroslava Šatana v Leviciach dňa 23.10.2019 tu:

Ozimák verí, že svitá na lepšie časy aj s podporou SZĽH. "Aj náš levický klub prispeje k tomu, aby sme sa v čo najkratšom čase dostali na hokejovú špičku," dodal predseda výkonného výboru HK Levice.

Debata bola aj o rekonštrukcii levického Zimného štadióna, ktorého proces je rozbehnutý. "Verím, že niekedy v nasledujúcom roku sa začne dostavba troch nových kabín, zázemia pre sekretariát či nejakú VIP zónu. Zimný štadión v Leviciach bude do dvoch - troch rokov prerobený tak, že bude pýchou mesta Levice. Rozpočet prístavby bude približne 600-700tisíc Eur, nové chladenie takisto približne podobná suma, opláštenie štadióna plus nejaké sociálne zariadenia 100-150, možno 200 tisíc Eur. Toto sú také reálne náklady na komplexnú revitalizáciu Zimného štadióna," vysvetlil Ozimák.

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

Na prvú časť, teda na prístavbu kabín a VIP zóny má klub prísľub od SZĽH, že vykryje dve tretiny rozpočtu a mesto by možno malo prispieť jednou tretinou danej sumy. "Takéto sú zatiaľ rokovania a ja verím, že aj druhá fáza, teda nové chladenie a opláštenie bude v réžii mesta ako i zväzu. Zväz určite pomôže. Projekty sú už na zväze. Od mesta máme nejaké prísľuby, že bude participovať, takže verím, že sa s tým začne už koncom tejto sezóny," ukončil levický funkcionár.

Šatan obieha jednotlivé slovenské kluby a snaží sa s ich predstaviteľmi diskutovať priamo na pôde, kde pôsobia. "Okrem klubov, zimných štadiónov niekedy navštevujem aj mestské úrady. Bavíme sa o tom, čo kluby trápi, ako by sa dalo pomôcť v napredovaní hokeja v ich meste či ako vidia pôsobenie SZĽH. Zaujíma nás aj situácia v levickom klube, ako sa tu hokej vyvíja za posledné roky, aké má vízie do budúcnosti a v čom môžeme pomôcť," vyjadril sa prezident SZĽH a dodal, že tak ako SZĽH pomáha pri rôznych iných projektoch, rekonštrukciách štadiónov po celom Slovensku, vie si predstaviť, žeby SZĽH pomohlo aj pri rekonštrukcii levického Zimného štadióna.

zdroj, foto a video: Andrej Budai foto - video služby, TVTEKOVHONT.SK, Leviceonline.sk

Pozrite si tiež:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre