04242024str

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

Do HK Levice prišiel nový vietor, príprava je v plnom prúde, s HK Nitra podpísaná farmárska zmluva - videorozhovor

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 28. júla 2019 - Príprava HK Levice na 1. ligu je v plnom prúde, hokejisti trénujú nielen na ľade ale aj na "suchu". Predseda Výkonného výboru HK Levice Marcel Ozimák nám potvrdil, že klub podpísal s HK Nitra farmársku zmluvu.

Do HK Levice prišiel nový vietor, príprava je v plnom prúde, s HK Nitra podpísaná farmárska zmluva - videorozhovor
DREVEX Zlaté Moravce - stavebné rezivo

Letnú prípravu na ľade A-mužstvo začalo v pondelok 15.7.2019 a na prvom stretnutí sa po letnej príprave na suchu hlásilo 20 hráčov. "Dali sme možnosť všetkým hráčom HK Levice, ktorí odohrali minulú úspešnú sezónu, trénovať letnú prípravu. Mužstvo sa bude skladať počas prípravných zápasov v auguste a v septembri 2019. Verím, že poskladáme silné a konkurencieschopné mužstvo. Našim prvoradým cieľom je dať šancu mladým hráčom. S prípravou sme už v plnom prúde, čo je na slovenské pomery dosť neobvyklé," povedal Ozimák.

Pozrite si náš videorozhovor s Marcelom Ozimákom, hráčom Dmitri Vorobyevom a Jozefom Klenkom tu:

Klub podpísal zmluvu s Dmitri Vorobyevom, ktorý má skúsenosti z KHL, hral v Poprade či v Michalovciach. "Každý deň prichádzajú noví hráči na skúšku. Verím, že tím vyskladáme tak, aby boli diváci spokojní s našou hrou a prišli si na svoje. Máme pre nich pripravné prekvapenia a najväčším lákadlom v príprave bude určite zápas s Nitrou. Už na tento zápas 20. augusta by sme chceli, aby na ľad nastúpilo vyskladané mužstvo na 1. ligu," doplnil predseda Výkonného výboru.

HK Levice má podpísanú farmársku zmluvu s HK Nitra, čo je pre klub veľmi silný partner, ale bude spolupracovať s viacerými slovenskými tímami ako Poprad či Martin. "Musíme spolupracovať vo viacerých oblastiach, pretože chceme pre slovenský hokej vychovávať perspektívnych mladých hráčov," dodal.

Rozpočet klubu na novú 1.ligovú sezónu vrátane mládeže bude približne 150.000 až 200.000 Eur. "Počas sezóny rátame aj s príjmami zo vstupného či zo sprievodných akcii. Máme dvoch či troch väčších sponzorov a viacero menších. Samozrejme, dvere majú ďalší sponzori otvorené. Snažíme sa zbierať ďalšie peniaze, ktoré pôjdu výhradne na hokej, pre jeho rozvoj, na hokejky. Je to ťažké, ale sú tu ľudia, ktorým na tom záleží. Zvládneme to," povedal Ozimák a doplnil, "Našou ambíciou je, keď dáme štyroch či piatich hráčov do extraligy, vyhrali sme."

Marcel Ozimák sa stal členom Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. "Znamená to pre mňa najmä záväzok voči klubom a to, že som tam, znamená možnosť komplexne ovplyvniť hokej a jeho rozvoj nielen v extralige, ale v 1. či v 2.lige a pomáhať klubom po celom Slovensku riešiť problémy. Verím tomu, že sa nám podarí urobiť zmeny, ktoré napomôžu napredovaniu a zlepšeniu slovenského hokeja a približovaniu sa špičkám svetového hokeja," vysvetlil Ozimák.

Na levickom hokejovom štadióne je už takmer hotové nové osvetlenie, do ktorého investovalo mesto Levice. "Prebieha rekonštrukcia kabíny A-mužstva, robíme to svojpomocne. Chystajú sa prostriedky na dostavbu tzv. faceliftu štadióna. Verím, že do dvoch troch rokov tu budeme mať krásny stánok, ktorý možno bude mať možnosť uvítať aj medzinárodné reprezentačné zápasy. Prišiel nový vietor a veríme, že levický hokej bude mať naozaj veľmi dobré meno a ľudia budú radi chodiť na štadión, najdú si sem cestu, privedú svoje deti k hokeju, pretože si myslím, že je to taký najkomplexnejší šport," vyjadril sa.

Viacerí najmä zahraniční hráči HK Levice sú ubytovaní v Penzióne Žemberovce, ktorý sa stáva hokejovou baštou.

HK Levice má naplánované prípravné stretnutia s tímami z Maďarska, Slovenska a jeden zápas si zahrá s reprezentačnou „osemnástkou“.

Rozpis prípravných zápasov:
3.8.2019 o 17:00 hod. HK Levice - Gyergyói Hoki Klub
9.8.2019 o 18:30 hod. HK Levice - Trnava
14.8.2019 o 18:30 hod. HK Levice - SR 18
18.8.2019 o 18:30 hod. Vasas HC - HK Levice
20.8.2019 o 18:30 hod. HK Levice - HK Nitra
28.8.2019 o 18:00 hod.HK Levice - Vasas HC
30.8.2019 o 17:00 hod. Trnava - HK Levice
6.9.2019 o 18:00 hod. HK Levice - KMH Budapest
9.9.2019 o 17:00 hod. KMH Budapest - HK Levice

zdroj, foto a video: Andrej Budai foto - video služby, www.leviceonline.sk, www.regionline.sk

Prečítajte si aj:

Youtube kanál Leviceonline.sk
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre