04232024uto

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Levickí Patrioti posilnení o 19-ročného Volárika a 22-ročného Estónčana

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Volárikova nová trojročná zmluva dokazuje, že Levičania chcú podporovať mladé talenty. 19-ročnému mládežníckemu reprezentantovi sa počas jeho prvej sezóny v Slovenskej basketbalovej lige podarilo zahrať si v sedemnástich stretnutiach. To, že sa zlepšuje a je v hre užitočný mu zabezpečilo novú zmluvu v Leviciach. On sám sa na ďalšiu spoluprácu teší a myslí si, že je to výborný odrazový mostík do mužskej kategórie. Je odhodlaný dosahovať ďalší progres. Levičania okrem iného pristúpili aj k ďalším zmenám. Prvou je nový tréner, Michal Madzin. Okrem toho už majú zmluvne podchytených aj ďalších šesť hráčov. Ide o mená ako Martin Bachan, Patrik Adámik, Boris Bojanovský, Šimon Krajčovič Milan Žiak i Viktor Juríček. Jediným článkom Patriotov, ktorý nemá slovenské korene, je zatiaľ reprezentant Estónska, Mihkel Kirves.

Levickí Patrioti posilnení o 19-ročného Volárika a 22-ročného Estónčana

Vynikal už v univerzitnom i mládežníckom tíme

Mať estónskeho reprezentanta pre Levičanov nie je žiadnou novinkou. V klube si totiž zahral už aj Tanel Kurbas, ktorý však pred rokom tím opustil. Po roku prestávky od hráčov z Estónska však prichádza Mihkel Kirves, ktorý má 22 rokov. Ide o aktuálne prvú posilu Levíc zo zahraničia. Jeho účasť a členstvo v klube tak ovplyvní slovenské zápasy ako také, fanúšikovské základne i stávkové kancelárie. Kirves je druhým Estóncom nie len u "žlto-zelených", ale aj v Slovenskej basketbalovej lige celkovo. Pre mladého Estónčana ide o premiéru čo sa týka hry v zahraničnom klube. Predtým pôsobil v klube Pärnu Sadam, kde sa mu podarilo svoj talent pretaviť tak, že sa stal jednou zo stálic základnej päťky. So svojím tímom sa vtedy prebojoval až do najvyššiej súťaže a vďaka svojim úspechom sa mu podarilo stať sa účastníkom reprezentačných výberov Estónska. V kategórii mužov začal pôsobiť v roku 2018. Predtým ho bolo možné vidieť medzi basketbalovou mládežou alebo v univerzitnom tíme. 

Majú od neho veľké očakávania

Kirves si už okrem iného vyskúšal aj účasť v nadnárodnej Baltickej lige. A práve minulá sezóna bola zatiaľ jeho najvýraznejšou v doterajšej kariére. Až počas 29 zápasov sa mu podarilo nastúpiť na hraciu plochu, a to v rámci LEUBL (lotyšško-estónskej ligy). Priemerne za jeden zápas získaval 14,2 boda; 8,3 doskoku; 2,6 asistencií a 1,5 zisku. Madzin sa ako nový tréner Patriotov z Levíc vyjadril, že je šťastný, že sa Kirvesa podarilo dostať do klubu. Verí, že do kolektívu zapadne. Referencie sú naňho veľmi dobré a vedenie dúfa, že bude podávať také výkony, aké sa od neho očakávajú. Klub chce, aby tímu pomáhal nielen na ihrisku, ale aj mimo neho.

zdroj a foto: OMR UK

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre