04202024sob

V Želiezovciach sa začína budovanie kanalizácie, odovzdali stavenisko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŽELIEZOVCE 14. mája 2022 - Prácam na projekte dobudovania kanalizácie v Želiezovciach už nič nestojí v ceste po tom, čo primátor mesta Ondrej Juhász a predstavitelia dodávateľského konzorcia AVA-stav – Doprastav 13. mája podpísali dokument o odovzdaní a prevzatí staveniska. Informuje o tom primátor mesta Želiezovce Ondrej Juhász.

V Želiezovciach sa začína budovanie kanalizácie, odovzdali stavenisko

Projekt tak po svojej realizácii konečne vyrieši kurióznu situáciu - kanalizácia sa totiž v Želiezovciach začala budovať v 80. rokoch minulého storočia. "Sme jedným z posledných miest na Slovensku, ktoré ešte nemá odkanalizované celé svoje územie. Preto som rád, že sme po mnohých rokoch čakania a ťažkostiach, ktoré prípravy tohto projektu sprevádzali, sa táto stavba konečne začne. Máme zdatného zhotoviteľa a myslím si, že spoločne zvládneme túto výzvu," povedal primátor Ondrej Juhász o projekte, ktorý práve vstúpil do fázy realizácie.


Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Dodal, že ani obyvatelia mesta to nebudú mať ľahké, bude sa však snažiť, aby komunikácia s nimi bola čo najintenzívnejšia. "O dobudovanie kanalizácie v Želiezovciach z projektových zdrojov sa mesto usiluje už od roku 2009, predchádzajúcich päť žiadostí však nebolo podporených. Dôvodom vo väčšine prípadov bol nedostatok finančných prostriedkov. Ani žiadosť o nenávratný finančný príspevok z roku 2015 nebola pôvodne schválená napriek tomu, že splnila všetky podmienky. V roku 2016 bola zaradená do tzv. zásobníka projektov," dodala primátor.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Zmena nastala koncom roka 2020, keď ministerstvo životného prostredia informovalo o tom, že zmenilo svoje rozhodnutie a projekt dobudovania kanalizácie v Želiezovciach podporí. "Investícia sa pôvodne mala začať v marci 2021, pre prieťahy vo verejnom obstarávaní však bol termín presunutý najprv na marec, neskôr na máj 2022. V rámci verejného obstarávania, do ktorého sa zapojilo desať firiem, bola pôvodne kalkulovaná cena na úrovni 7,5 mil. eur výrazne znížená a víťazný uchádzač uspel s ponukou na 5,3 mil. eur," opísal primátor snahu mesta o získanie dotácie.

Budovanie kanalizácie sa začne ešte v máji a potrvá 18 mesiacov. Ako uviedol hlavný projektový manažér spoločnosti AVA-stav, hneď v pondelok 16. mája začnú s prípravnou činnosťou. V rámci nej si zaobstarajú potrebné povolenia od správcov inžinierskych sietí, zmonitorujú počiatočný stav komunikácií a objektov na dotknutých trasách, vytýčia si stavbu a začnú dopravou materiálu.

Ervin Gányovics predstavil aj predbežný harmonogram prác. "Práce začneme na miestnych komunikáciách, cestách III. triedy, neskôr sa budeme venovať štátnej ceste I. triedy. Budeme mať viac stavebných partií a aj práce budú prebiehať súbežne na viacerých miestach. Medzi prvými budú Hurbanova, Jarmočná a Jesenského ulica." dodal predstaviteľ AVA-stavu.

zdroj a foto: ik

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre