04252024štv

Mesto Levice pokračuje s budovaním bezpečných priechodov, najnovšie bude na Hlbokej ulici

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. augusta 2020 - V polovici augusta sa začala výstavba bezpečného priechodu na Hlbokej ulici. Ako informovala referentka vzťahov s verejnosťou a médiami Mestského úradu Levice, cieľom je úprava existujúceho priechodu pre chodcov pri materskej škole realizáciou osvetlenia priechodu pre chodcov dvomi LED asymetrickými svietidlami osadenými na žiarovozinkovaných stožiaroch s výložníkom.

Mesto Levice pokračuje s budovaním bezpečných priechodov, najnovšie bude na Hlbokej ulici

Svietidlá sú navrhnuté tak, aby poskytli pozitívny kontrast a neoslňovali vodičov. "Súčasťou bude realizácia debarierizačných úprav na chodníku, vytvorených pomocou reliéfnej dlažby (varovný a signálny pás). Priechod bude vyznačený novým vodorovným značením na červenom podklade a trvalým zvislým dopravným značením modernou technológiou formou dvoch podsvietených LED značiek IP6. Na detekciu chodcov v blízkosti priechodu budú umiestnené dva snímače," vysvetlila Macáková.

Predpokladaný termín ukončenia prác je v polovici októbra 2020. "Celkové náklady sú vo výške 19.660 Eur s DPH, z toho 5000 Eur je z dotácie Nadácie ČSOB v rámci programu "Pozor! Zebra na ceste". Práce realizuje Ing. Jozef Horniak - VIALLE, Levice. Bezpečné priechody sa v meste začali realizovať v r. 2016, keď boli v spolupráci s dopravným inšpektorátom na základe dopravnej nehodovosti, intenzity cestnej premávky ako aj na základe intenzity peších vytypované kritické priechody pre chodcov, ktoré bolo podľa polície potrebné osvetliť v čo najkratšej dobe. Od r. 2016 boli v meste zrealizované bezpečné priechody s nákladmi vyše 200 tis. Eur," doplnila referentka vzťahov s verejnosťou a médiami Mestského úradu Levice.

zdroj a foto: mesto Levice

VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU. TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre