04202024sob

Na SOŠ techniky a služieb v Šahách zrekonštruovali a vybavili odborné dielne (video)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŠAHY 14. júna 2022 - Na Strednej odbornej škole techniky a služieb v Šahách slávnostne odovzdali do užívania zrekonštruované a novovybavené odborné dielne. Tento projekt bol zrealizovaný v rámci programu spolupráce Interreg Slovenská republika - Maďarsko.

Na SOŠ techniky a služieb v Šahách zrekonštruovali a vybavili odborné dielne (video)

Škola tieto dielne veľmi potrebovala, nakoľko v rámci odboru strojár-mechanik potrebuje nové techniky a technológie, aby si študenti dokázali osvojiť všetko to, čo je potrebné v dnešnom technickom svete. "Jedna z dielní je zváračská dielňa, ktorá je vybavená úplne novými zváračskými zariadeniami a plazmovým rezačom. Máme tu aj simulátory zvárania, ktoré napomáhajú lepšiemu osvojeniu zvárania, pričom šetria materiálom. Druhá dielňa je založená na strojové spracovanie, kde sú umiestnené CNC stroje, ovládané počítačom, sústruh a frézovacie zariadenie a tiež 3D tlačiareň. Okrem toho je tu aj počítačové vybavenie, ktoré umožňuje pre deti vyhotovenie technických výkresov," priblížila riaditeľ školy Štefan Bugyi.


Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Modernizáciou dielní škola dokáže zabezpečiť, aby si študenti odboru strojár-mechanik osvojovali fortiele remesla pomocou najmodernejších technických prostriedkov a podľa najnovších technológií. "Dostanú takto možnosť sa lepšie umiestniť v strojárskych závodoch na oboch stranách štátnej hranice. V tejto dielni budeme vyučovať zváračské kurzy, nakoľko naši študenti získajú aj zváračský preukaz na rôzne spôsoby zvárania. V druhej dielni ukážeme strojné spracovanie a možnosti súvisiaceho programovania, ako aj praktické osvojovanie zručností," dodal riaditeľ školy.

Pozrite si video reportáž z tohto slávnostneho odovzdania zrekonštruovaných a novovybavených odborných dielní tu:

zdroj, foto a video: Andrej Budai foto - video služby, Leviceonline.sk, TV TEKOVHONT

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre