04192024pia

Národnú cenu kvality odborného vzdelávania a prípravy za rok 2022 získala Stredná odborná škola technická z Tlmáč

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 13. mája 2022 - Národnú cenu kvality odborného vzdelávania a prípravy za rok 2022 získala Stredná odborná škola technická z Tlmáč. Informuje o tom zástupkyňa riaditeľky pre praktické vyučovanie Strednej odbornej školy technickej (SOŠt) v Tlmačoch Jana Hollá.

Národnú cenu kvality odborného vzdelávania a prípravy za rok 2022 získala Stredná odborná škola technická z Tlmáč

Po prvýkrát v roku 2022 vyhlásil Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR) a Radou zamestnávateľov pre OVP mesiac apríl 2022 za Mesiac kvality odborného vzdelávania a prípravy. "Zámerom projektu bolo, podporiť povedomie o význame budovania a zabezpečovania kvality, ale aj prezentovať dobrú prax v tejto oblasti na Slovensku. Súčasťou Mesiaca kvality bolo aj odovzdanie Národnej ceny kvality v OVP 2022. Cieľ ocenenia bol jasný – identifikovať a vyzdvihnúť tých poskytovateľov odborného vzdelávania, ktorí sú zárukou kvality v rámci SR," približuje Jana Hollá.


Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Dňa 28. apríla 2022 riaditeľka SOŠ technickej v Tlmačoch Jana Mrázová prevzala z rúk Branislava Hadára, riaditeľa Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, Národnú cenu kvality OVP 2022 v kategórii „Prínos pre komunitu“ so slovami: "Som veľmi rada, že konečne prišiel rad aj na odborné školy. Táto cena patrí všetkým pedagogickým a aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí sa podieľali na výchove a príprave našich absolventov. Chcem poďakovať za podporu nášmu zriaďovateľovi Nitrianskemu samosprávnemu kraju a samozrejme, všetkým partnerom, ktorí v rámci svojich možností pomáhajú prosperite školy a jej udržaniu kroku v odbornom vzdelávaní," vyjadrila sa riaditeľka školy.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Vytvoriť kvalitnú lokálnu komunitu zapojenú do politiky školy je jedným zo základných stavebných prvkov fungovania odborného vzdelávania a prípravy každej odbornej školy. "SOŠ technická v Tlmačoch už 70 rokov pripravuje absolventov študijných a učebných odborov strojárskeho a elektrotechnického zamerania. Za tie roky škola vždy dokázala pružne reagovať na požiadavky pracovného trhu a vyprofilovať svoje odbory tak, aby absolventi našli uplatnenie u zamestnávateľov strategických podnikov nielen Tekovského regiónu. Výborné výsledky škola dosahuje len vďaka spolupráci so všetkými zainteresovanými stranami, ako sú rodičia, výchovní poradcovia na základných školách, zamestnávatelia, zriaďovateľ Nitriansky samosprávny kraj a v neposlednom rade aj odbornou prípravou samotných žiakov na teoretickom a praktickom vyučovaní. Škola, ktorá nie je budovaná na princípe partnerstva a participácie ako jedna veľká komunita, nemá základné predpoklady na to, aby toto dokázala," dodala zástupkyňa riaditeľky školy.

zdroj a foto: SOŠt Tlmače

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre