04202024sob

Vynovená SOŠ technická v Tlmačoch začala spoluprácu s Tatravagónkou Tlmače

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 7. septembra 2021 - Stredná odborná škola technická (SOŠt) v Tlmačoch slávnostne otvorila nový školský rok 2021/2022. Ako nás informovala riaditeľka školy Jana Mrázová, tento školský rok je pre školu výnimočný.

Vynovená SOŠ technická v Tlmačoch začala spoluprácu s Tatravagónkou Tlmače

Pozrite si videoreportáž TVTEKOVHONT a Andrej Budai foto - video služby:

Vďaka zriaďovateľovi školy Nitrianskemu samosprávnemu kraju a Integračnému regionálnemu operačnému systému vynovili interiér školy, zariadili školu novými strojmi, technológiami a vybavením. "Hodnota tohto projektu je 1,2 milióna Eur. Verím tomu, že to žiakom prinesie do budúcnosti nové poznatky, ktoré budú využívať," dodala riaditeľka školy.

Prečítajte si aj:

Ďalším benefitom školy je, že od augusta tohto roka v Tlmačoch pôsobí nová firma Tatravagónka Tlmače, s ktorou bude škola spolupracovať. "Naša firma veľmi rada začala spoluprácu s SOŠt v Tlmačoch najmä z dôvodu, že študijné programy školy sa veľmi dobre prekrývajú s praktickými potrebami našej firmy. Keďže sme strojárska fabrika, začíname strojársku výrobu v areáli, ktorý je už vyše 70 rokov na takúto výrobu priam stvorený. Počas tohto slávnostného dňa som ponúkol aj rodičom prvákov na tejto škole víziu odborného výcviku v škole s kombináciou praktického výcviku priamo vo výrobe u nás," povedal Ján Profant, generálny riaditeľ Tatravagónky Tlmače.

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Výrobný program Tatravagónky Tlmače pozostáva prioritne z výroby železničných nákladných vagónov. "Preto naša firma vyžaduje nosnú profesiu zváranie, montáž so zváraním či strojné obrábanie, takže tieto odbory sú pre nás zaujímavé a práve SOŠt v Tlmačoch je na to veľmi slušne vybavená. Pre nás je to príležitosť, týmto žiakom ponúknuť pri ich teoretickom a praktickom výcviku tu v škole, možnosť kombinovať to priamo s realitou u nás. Okrem toho má u nás škola aj vysunuté pracovisko, takže sú tu možnosti duálneho vzdelávania či odbornej a absolventskej praxe," dodal Profant.

Na škole je zriadené centrum pre zváranie a defektoskopiu, za ktorým stojí aj Cech zváračských odborníkov Trnava. "Je tu silná tradícia zvárania, chceme ho aj naďalej podporovať či už vydávaním certifikátov alebo vydávaním publikácii o zváraní. V duálnom systéme máme už tretí rok štyroch žiakov, ktorí už prvé osvedčenia úspešne získali a tento rok získajú aj certifikáty a teda sa budú môcť plnohodnotne uplatniť vo firmách. Zváranie má obrovskú budúcnosť, je neustály dopyt po zváračoch je toho dôkazom," vyjadril sa Jozef Jasenák z Cechu zváračských odborníkov Trnava.

zdroj, foto a video: Leviceonline.sk, Andrej Budai foto - video služby, TVTEKOVHONT

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre