04192024pia

Nový primátor mesta Levice Ján Krtík: ...prežili sme nezabudnuteľný večer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 13. november 2018 - Novozvolenému primátorovi mesta Levice Jánovi Krtíkovi sme položili niekoľko otázok v rámci jeho víťazstva, jeho kampane a jeho prvých dojmov. Okrem toho sme dali aj občanom mesta Levice možnosť, položiť mu otázku. Článok budeme priebežne doplňovať o odpovede pána Krtíka, sledujte Leviceonline.sk.

Nový primátor mesta Levice Ján Krtík: ...prežili sme nezabudnuteľný večer

Aké boli Vaše prvé pocity, keď ste sa dozvedeli, že ste zvíťazili?

Na výsledky som čakal s mojimi priateľmi, ktorí kandidovali spolu so mnou ako Nezávislí Pre Levice. Spolu s našimi najbližšími sme prežili nezabudnuteľný večer. Moje pocity ťažko definovať, dominovala obrovská radosť, ktorá sa násobila pohľadom na každého jedného z nás.

Ako by ste zhodnotili celú Vašu kampaň?

Pred jej začiatkom sme sa zhodli na tom, že bude vedená pozitívne. Stretávali sme sa s občanmi v meste, nevynechali sme ani jednu mestskú časť. Pridali sme sa k aktivite Stromy slobody a za každého jedného z nás desiatich sme vysadili a vysadíme spolu desať líp. Táto aktivita skončí vysadením brestu na začiatku Brestovej ulice. Všetky stretnutia boli pre nás veľmi inšpirujúce a náš sľub, že stretnutia nekončia a zaväzujeme sa k pravidelnému odpočtu nášho programu, platí. Pred štyrmi rokmi sme kampaň končili v plnej synagóge s Ivom Jahelkom, ktorý si vyslúžil standing ovation. Rád tlmočím jeho dnešný pozdrav pre všetkých Levičanov, bol zvedavý na výsledok. Tentoraz naša kampaň vyvrcholila mimoriadne vydareným mítingom v zaplnenom Juniore. Hviezdami večera boli Nebeská muzika z Terchovej a imitátor Petr Jablonský z Prahy. Bol to večer plný humoru a hudby zaradenej medzi klenoty UNESCO. Nepochybujem o tom, že jeho atmosféra zostane v spomienkach všetkých prítomných veľmi dlho.

Čo hovoríte na predvolebnú kampaň Vašich protikandidátov?

Neprislúcha mi hodnotiť kampaň protikandidátov, to je úloha pre voličov či odborníkov. Ale aby som sa nevyhol odpovedi, každý si zvolil svoju stratégiu, ktorú považoval za najúčinnejšiu.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Ako by ste zhodnotili nové zloženie Mestského zastupiteľstva?

O zložení mestského zastupiteľstva rozhodli voliči. Teším sa na spoluprácu so všetkými poslancami. Mám preštudované dostupné volebné programy, v mnohých témach sa zhodujeme. Počnúc úvodným neformálnym stretnutím, ktoré sa uskutoční v priebehu niekoľkých dní, budem klásť dôraz na spoluprácu v prospech mesta. Toto od nás voliči očakávajú. Predvolebná kampaň skončila 7. novembra. Teraz treba „kampaňovať“ prácou.

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Aké budú Vaše prvé kroky ako primátora mesta Levice?

V spolupráci s poslancami stanoviť priority a ich časový harmonogram pre nové volebné obdobie, zloženie komisií a mestskej rady, aktualizovať rozpočet, vybrať zástupcu primátora a prednostu.

Chceli by ste niečo odkázať občanom mesta Levice, Vašim voličom i nevoličom?

Pred štyrmi rokmi som na túto otázku odpovedal v tom zmysle, že odkazuje ten, čo odchádza. Ale vážne. Vážim si dôveru, ktorú som dostal. Nebudem tajiť, rozdiel ma príjemne prekvapil. Nie je to len počet hlasov, je to predovšetkým silný mandát od voličov, ktorí poznajú môj program a želajú si, aby som ho naplnil. Ďakujem za každý odovzdaný hlas, za povzbudivé slová pred voľbami i gratulácie s úsmevom po vyhlásení výsledkov.

Na ktorú oblasť sa ako prvú zameriate ako primátor?

Mestský úrad a organizácie mesta.

Ďakujeme pánovi Krtíkovi za odpovede. Článok budeme priebežne dopĺňať o odpovede pána Krtíka aj na ďalšie otázky od občanov mesta Levice...

zdroj: www.leviceonline.sk, foto: mesto Levice

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre