04202024sob

Richard Klein si už extraligový dres neoblečie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 3. augusta 2012 – Astrum Levice v tomto období zbrojí a pripravuje sa na ďalší náročný rok. V sezóne 2012/13 však už troch Levičanov v našom drese neuvidíme. Ladislav Lutovský prijal úlohu asistenta trénera a vystriedal tak Petra Jankoviča. Andrej Červenka sa vo veku 27 rokov rozhodol svoju basketbalovú kariéru predčasne ukončiť. K podobnému kroku pristúpil i minuloročný kapitán Astrum-u Levice Richard Klein a ohlásil koniec svojej kariéry. Urobil tak po tom, ako sa vedenie Basketbalu Levice rozhodlo nepredĺžiť mu jeho hráčsku zmluvu.
Rozhodli sme sa Richarda Kleina osloviť a porozprávať sa s ním, ako sa s touto skutočnosťou vysporiadal a čo ho čaká v najbližšej budúcnosti...

Richard Klein si už extraligový dres neoblečie - rozhovor, 3.8.2012

Aké boli Vaše pocity, keď ste sa prvýkrát dozvedeli, že klub s Vami hráčsku zmluvu nepredĺži?

Moje pocity boli veľmi zvláštne, myslím si, že s každým by to pohlo. Najprv som bol sklamaný, že už nebudem môcť hrať za Levice a že sa jedna časť môjho života skončila. Ale odstupom času som sa s tým zmieril, aj keď sa priznám, chcel som ešte pokračovať v inom slovenskom teame. Aj to však len v okolí Levíc, pretože máme už dve detičky.

Chceli by ste, alebo vedeli by ste si predstaviť svoje pôsobenie v basketbale aj naďalej, napr. ako tréner a pod.?

Momentálne som zahltený prácou tak, že na to nestíham ani pomyslieť. No strašne mi to chýba, veď som sa basketbalu venoval odmalička a v podstate celý svoj život som bol v jednom kole. Áno, viem si predstaviť, že by som pôsobil v štruktúrach klubu.

Richard Klein si už extraligový dres neoblečie - rozhovor, 3.8.2012

V akej oblasti budete pôsobiť po ukončení Vašej basketbalovej kariéry?

Zostal som verný práci môjho otca, a tak sa venujem strojárine, konkrétne potrubárčine.

V levickom basketbale ste pôsobili roky, na aké časy spomínate v najlepšom?

Áno, je to pár rokov, čo som tu pobehoval po palubovke a bolo to krásne obdobie. Určite medzi naj patrí majstrovská sezóna, ale aj zápasy, ktoré sme vyhrali a hlavne sme pobavili verných divákov. Na všetko spomínam len v pozitívnom slova zmysle. Miloval som tú hru a nikdy na ňu nezanevriem.

Do novej sezóny sa vedenie levického basketbalu rozhodlo zaangažovať na pozíciu nového asistenta trénera Ladislava Lutovského, ktorý takisto svoju basketbalovú kariéru zavesil na klinec a s ktorým ste strávili mnoho spoločných basketbalových rokov. Ako sa Vám s ním spolupracovalo a čo si myslíte o jeho novej pozícii asistenta trénera?

Boli sme s Lacim dlhé roky v jednom teame a bolo to krásne obdobie ako na ihrisku, tak aj v šatni, vonku na akciách, či chatách. Keď mal Laco svoj deň, vždy sme sa išli všetci popukať od smiechu. Jasné, som rád, že je v kádri Levičan, ktorý tu strávil mnoho rokov a ja mu len prajem, aby sa priučil ako aj zdokonalil v tom, čo ho baví. Myslím tým trénovanie, veď vlastne už začal minulý rok s deťmi. Určite to nebude pre neho jednoduché, ale Laci sa do toho dostane. Ja mu verím a aj fandím. Určite príde aj nejaké to podpichovanie z mojej, či inej strany ale len v rámci srandy.

Nemali ste aj Vy ambície na túto pozíciu?

Nemal som takúto ambíciu, pretože som nevedel, že táto pozícia je voľná. Dozvedel som sa to až vtedy, keď mi Peter Jankovič povedal, že odchádza.

Čo si myslíte o tom, že aj v najbližšej sezóne bude hrať levický basketbal opäť slovenskú aj českú ligu? Aké sú šance na výraznejší úspech?

Myslím si, že ak slovenská strana upraví hracie dni, tak to chlapci určite zvládnu.

Richard Klein si už extraligový dres neoblečie - rozhovor, 3.8.2012

Máte v Leviciach množstvo fanúšikov, chceli by ste im niečo odkázať?

Áno, ďakujem za túto otázku. Chcem sa poďakovať zo srdca a úprimne všetkým ľudom, čo mi fandili a dokázal som ich pobaviť. Veľmi pekne im ďakujem za podporu. Určite chcem v prvom rade poďakovať celej mojej rodine, manželke Deniske a deťom Riškovi a Deankovi za to, že boli takí trpezliví a tolerantní, lebo to nemali vždy jednoduché. Takisto chcem poďakovať mojim rodičom, maminke a aj tatinovi. Koniec koncov všetkým fanúšikom a jedného musím spomenúť a to je wewe. Tak ešte raz pekne ďakujem.


Portál Leviceonline.sk ďakuje Richardovi Kleinovi za poskytnutý rozhovor a praje mu veľa úspechov v jeho ďalšej profesijnej kariére ako i v jeho živote.


Prečítajte si aj náš rozhovor s Richardom Kleinom o jeho basketbalovej kariére TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre