04202024sob

Pre okres Levice vydaná najvyššia výstraha pred vysokými teplotami až 38 °C

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 19. augusta 2022 - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre celý okres Levice najvyššiu výstrahu, teda výstrahu 3. stupňa pred vysokými teplotami, ktoré môžu dosiahnuť až 38 stupňa Celzia (°C). Výstraha platí dnes 19. augusta od 13:00 do 17:00 hod.

Pre okres Levice vydaná najvyššia výstraha pred vysokými teplotami až 38 °C

V okrese Levice sa očakáva ojedinele dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 38 °C. "Vysoká teplota predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," približuje SHMÚ.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Okrem toho SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa pred búrkami. Výstraha platí od 19. augusta od 15:00 hod. do 20. augusta do 6:00 hod. "V okrese Levice je malá pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 - 30 milimetrov (mm) / 30 minút, s nárazmi vetra 18 - 23 metra za sekundu (m/s) (65 - 85 km/h) a s krúpami. Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie," dodáva SHMÚ.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatopenie pivníc, podchodov, podjazdov a pod.). "Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch (lámanie konárov stromov, pád slabších stromov, menšie škody na strechách budov a pod.). Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie. Krúpy môžu poškodiť vegetáciu. Súvislá vrstva krúp na komunikácii môže prechodne obmedziť cestnú premávku," uzatvára SHMÚ.

zdroj a foto: SHMÚ

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre