04252024štv

Dychová hudba v Hronských Kľačanoch oslavuje 100. výročie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

HRONSKÉ KĽAČANY 20. septembra 2021 - Dychová hudba v Hronských Kľačanoch oslavuje 100. výročie, založili ju v roku 1921. Na počesť výročia jej založenia a súčasne 46. výročia prvého vystúpenia detskej dychovej hudby v Hronských Kľačanoch sa dňa 11.septembra 2021 konala v Kultúrnom dome v Hronských Kľačanoch oslava.

Dychová hudba v Hronských Kľačanoch oslavuje 100. výročie

Napriek neľahkej situácii sa podarilo zorganizovať skvelý večer, ktorý priniesol účastníkom podujatia nezabudnuteľné umelecké zážitky. Moderátor programu Miloš Kováč v úvode privítal starostu obce Jozefa Chudého, ktorý mal tiež veľký podiel na zorganizovaní tohto slávnostného večera. Svojou účasťou poctila podujatie poslankyňa Vyššieho územného celku (VÚC) Nitra Martina Holečková. Postupne sa v programe s folklórnymi pásmami predstavili detičky z materskej školy pod vedením pani učiteliek Márie Molnárovej a Janky Csukovej, žiaci základnej školy pod vedením pani učiteľky Lucie Kóšovej. V programe nemohla chýbať spevácka skupina Hron pod vedením Heleny Janíkovej. Pri speve krásnych ľudových pesničiek ich doprevádzal na harmonike Juraj Šebo. Hlavnú časť programu vyplnili hudobné vstupy dychovej hudby Kľačianka, ktorej členovia začínali v roku 1974 ako členovia detskej dychovej hudby pri Základnej deväťročnej škole v Hronských Kľačanoch a pokračovali v činnosti až do roku 1993, aby sa po vyše 20-ročnej prestávke, napriek najrôznejším problémom, dali znovu dohromady a obnovili svoju činnosť.

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

V závere slávnostného večera udelil starosta obce za asistencie poslankyne VÚC Nitra Holečkovej 40 ďakovných listov za významný podiel na rozvoji spoločenského života a kultúry v Hronských Kľačanoch pri príležitosti 100.výročia založenia dychovej hudby v našej obci, tým ktorí sa o to zaslúžili. Ocenenia in memoriam prevzali rodinní príslušníci tých, ktorí nás už predišli do večnosti. Ich pamiatku si prítomní uctili chvíľou ticha. "Standing ovation" prítomných v závere podujatia bol vyjadrením naozaj vydareného kultúrno-spoločenského večera. Spoločné stretnutie pri večeri a občerstvení sa nieslo v znamnení množstva spomienok a vzájomných priateľstiev.

zdroj: Milan Bridiš, foto: obec Hronské Kľačany

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre