04192024pia

Cestu medzi Levicami a Demandicami a Pastovcami a Salkou zmodernizujú

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 28. novembra 2020 - Cestu II/564 medzi Levicami a Demandicami a Pastovcami a Salkou zmodernizujú. Informoval o tom primátor mesta Levice na svojej Facebook stránke.

Cestu medzi Levicami a Demandicami a Pastovcami a Salkou zmodernizujú

Podľa jeho ďalších slov Nitriansky samosprávny kraj (NSK), ako vlastník ciest II. a III. triedy sa úspešne uchádzal o poskytnutie nenávratného finančný príspevku z prostriedkov Európskej únie (EÚ) na predmetný projekt. "Tento projekt v hodnote približne 6 mil. eur s DPH, bude financovaný z prostriedkov EÚ (85%), Štátneho rozpočtu (10%) a rozpočtu NSK (5%). Modernizácia cesty II/564 bude prebiehať na úseku Levice – Demandice a na úseku Pastovce – Salka v celkovej dĺžke 26,622 kilometra (km)," dodal Krtík.

Začiatok úseku Levice – Demandice sa nachádza v intraviláne obce Levice v km 9,848 (približne pred domom na adrese Družstevnícka 374/8). Koniec úseku je v intraviláne obce Demandice v km 27,669, v napojení cesty II/564 na I/75. Dĺžka úseku je 17,821 km. Začiatok úseku Pastovce - Salka sa nachádza v intraviláne obce Pastovce v km 48,934 a koniec úseku sa nachádza v extraviláne obce Salka v km 57,735. Dĺžka úseku je 8,801 km. "Modernizácia cesty II/564 rieši zlepšenie parametrov a stavebnotechnického stavu existujúcej cesty zvýšením únosnosti, spevnenia krajníc a svahov cestného telesa, odvodnenia a vybudovania bezpečnostných prvkov dopravnej infraštruktúry. Bude to dosiahnuté najmä obnovou povrchu vozovky (okrem už obnovených častí), tzv. zarezaním krajníc a spätným zásypom krajnice odfrézovaným recyklátom, na zabezpečenie lepšieho odtoku povrchovej vody do priekop a násypov, resp. zelených plôch, výmenou a doplnením cestných zvodidiel, výmenou a doplnením zvislého značenia a novým termoplastovým vodorovným značením," priblížil primátor Levíc.

Okrem vyššie uvedeného bude súčasťou modernizácie aj obnova povrchu jestvujúcich autobusových zálivov, existujúce nástupištia s nástupnou hranou budú dovybavené prvkami pre nevidiacich a slabozrakých. "Ďalej budú v rámci celej trasy modernizované aj pôvodné prechody pre peších a doplnené prvky ukľudnenia dopravy na vstupe do jednotlivých obcí. Predpokladaný termín realizácie stavebných prác je 03/2021-05/2022. Presný harmonogram výstavby bude známy až po ukončení verejného obstarávania," uzavrel Ján Krtík.

zdroj a foto: Facebook Ján Krtík

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre