04202024sob

Poslanec NR SR Ján Herák navštívil okres Levice, zaujímal sa o problémy sociálne slabších rodín (video)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 10. júna 2020 - Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Ján Herák navštívil okres Levice. V rámci svojej návštevy potravinovými balíčkami obdaroval deti zo sociálne slabších rodín v Kozárovciach, Ladislavovom dvore a na Koháryho ulici v Leviciach a súčasne sa zaujímal o ich potreby a problémy.

Poslanec NR SR Ján Herák navštívil okres Levice, zaujímal sa o problémy sociálne slabších rodín (video)

Pozrite si videoreportáž TVTEKOVHONT z návštevy Jána Heráka v okrese Levice tu:

Poslanec Herák najskôr navštívil Základnú školu v Kozárovciach, ktorú navštevuje 25 percent detí zo sociálne slabších rodín z celkového počtu žiakov. "Okrem toho, že sme sa spoznali a spoznal naše problémy, určite spravil aj radosť našim deťom, že im poskytol darčeky a balíčky. Najväčší problém je u nás v dochádzke do našej školy," povedal riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Kozárovciach Richard Demian.

Herák je smutný z toho, že v komunite rómov pri Kozárovciach neexistuje kanalizácia. "My sme hlásali a aj to verejne sľubujeme, že dnes v 21. storočí nemôže byť nejaká osada alebo komunita, ktorá bude bez kanalizácie či pitnej vody. Budem tvrdo bojovať za všetky práva a záujmy detí aj rodičov, aby tú pitnú vodu a kanalizáciu mali. Všetky deti, ktoré sú tu, či už rómske alebo nerómske, sa potrebujú integrovať do spoločnosti. Ja vidím obrovský význam v tom, aby sa im venovali aj asistenti, ktorí tu sú, ale chceme ich postavenie posilniť, aby sa ich práca ešte zintenzívnila," vyjadril sa Herák.

Poslankyňa miestneho obecného zastupiteľstva a zároveň poslankyňa Nitrianskeho samosprávneho kraja Martina Holečková sa teší každej takejto iniciatíve zo strany poslancov NR SR a prídu do regiónov medzi ľudí. "Potrebujeme oporu v parlamente v problémoch, ktoré my ako samospráva nevieme riešiť. Teším sa takejto iniciatíva a verím, že do budúcnosti naštartujeme nejakú spoločnú spoluprácu," dodala Holečková.

Podľa odbornej garantky Komunitného centra (KC) Ladislavov dvor pri Leviciach Mariany Palkovičovej tu chýba rómska hliadka. Tá by podľa nej určite pomohla k celkovému fungovaniu komunity a aj udržiavaniu poriadku na Ladislavovom dvore. "V rámci KC sme aj v minulosti podávali výzvu na úpravu okolia, pretože my veľa aktivít riešime práve vo vonkajších priestoroch KC," vysvetlila Palkovičová.

Ján Herák pochválil vedenie KC na Ladislavovom dvore, pretože podľa neho funguje veľmi systematicky a má dobrý dosah na miestnych obyvateľov. "Samotní obyvatelia komunity dobre reflektujú na pracovníčky KC. Vidieť, že to tu napreduje veľmi pozitívnym smerom a určite ich chcem pochváliť, toto je jeden príklad toho, ako by to malo fungovať, robia veľmi dobre," dodal poslanec NR SR.

Podľa zástupcu primátora mesta Levice Csaba Tolnaiho vidieť pozitívne výsledky priateľsko-sociálnej práce KC na Ladislavovom dvore už po niekoľkých mesiacoch jeho existencie. "Naozaj tieto dievčatá, ktoré tu pracujú, majú predovšetkým priateľský vzťah s tunajším obyvateľstvom. Je to veľmi ťažká práca," uzavrel Tolnai.

zdroj, foto a video: Leviceonline.sk, TVTEKOVHONT, Andrej Budai foto - video služby

Dobraklima.sk - najväčší výber dizajnových radiátorov
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre