04242024str

Noví starostovia sa v Tlmačoch predstavili na stretnutí Združenia miest a obcí Tekov + video

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 11. januára 2019 - Na prvom stretnutí starostov obcí v roku 2019, ktoré sú členmi regionálneho Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Tekov, sa v Tlmačoch dňa 10.1.2019 predstavili aj noví starostovia obcí.

Noví starostovia sa v Tlmačoch predstavili na stretnutí Združenia miest a obcí Tekov + video

Cieľom tohto stretnutia ZMO Tekov pod vedením jeho predsedu, súčasne podpredsedu ZMOS, predsedu Komori obcí a starostu obce Santovka Ľubomíra Lőrincza bolo najmä predstavenie nových starostov, zvolených v Komunálnych voľbách 2018. "Predstavili sme im aj základné činnosti, ktoré sa týkajú regiónu, v čom môže región starostom pomáhať, prečo je dobré spolupracovať či prečo je dobré, vymieňať si skúsenosti a názory," povedal Lőrincz.

UCEL liečivá mastička

Pozrite si našu videoreportáž s rozhovormi s Ľubomírom Lőrinczom a novým starostom obce Veľké Kozmálovce Tomášom Báťom:

Ďalšou otázkou boli prípravy na snem ZMOS, ktorý sa uskutoční v priebehu októbra 2019. "Starostovia tu dostali všetky potrebné informácie k tomu, aby mohli nominovať na voľbu predsedu a orgánov regiónu. Ako ZMO Tekov sa schádzame päť až šesť krát do roka a riešime aktuálne problémy, vymieňame si skúsenosti a radíme si. Dostávajú tiež informácie z rokovaní ZMOS, aké nové zákony sa pripravujú, aké nové povinnosti vznikajú, ako môžu riešiť problémy obce a podobne. Naša práca je totiž v prvom rade o tom, aby sme naše obce budovali, aby sme pomáhali ľuďom a vytvárali im dobré podmienky pre život," vysvetlil predseda ZMO Tekov.

Ďalším veľkým problémom obcí v súčanosti je údržba chodníkov, ktorá prešla zo strany štátu na obce. "Napadol nám sneh, všetci vidíme, že chodníky nie sú dobre odrhnuté. Nie je v silách samospráv, v takom krátkom období si vytvoriť technické aj ľudské kapacity na to, aby sa to dalo zvládnuť," priblížil Lőrincz.

V rámci tohto stretnutia ZMO Tekov predstavila svoju činnosť aj občianske združenie Tekov Hont ako aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Tekov.

zdroj, foto, video: www.leviceonline.sk, www.regionline.sk

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre