04202024sob

Ľudia bez domova a rodiny v núdzi sa v Leviciach stretli pri jednom stole

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 22. decembra 2018 - Nadácia Agel podporila predvianočnú aktivitu občianskeho združenia Miesto v dome a spoločnými silami pripravili slávnostný obed pre ľudí bez domova a rodiny v núdzi v Leviciach. Miesto pri jednom stole našlo viac ako 70 ľudí.

Ľudia bez domova a rodiny v núdzi sa v Leviciach stretli pri jednom stole

Nie každý má to šťastie stráviť štedrý večer spoločne so svojimi najbližšími. Na ľudí bez domova a rodiny, ktoré sa ocitli v núdzi, nezabudli zamestnanci občianskeho združenia Miesto v dome a dobrovoľníci, ktorých podporila aj Nadácia Agel a spoločnými silami pripravili slávnostný obed pre viac ako sedemdesiat ľudí z Levíc. "Vianoce sú krásne vtedy, keď máte domov a okolo seba ľudí, ktorých máte radi. Lenže nie je málo tých, ktorí takéto miesto nemajú a ich štedrovečerný stôl nebude zaplnený dobrotami," hovorí správkyňa nadácie Ivana Janzová.

"Rozhodli sme sa preto v nadácii podporiť občianske združenie Miesto v dome a prispeli sme finančnou čiastkou 450 eur na prípravu slávnostného obeda a nákup trvanlivých potravín pre bezdomovcov a rodiny, ktoré sa ocitli v krajnej núdzi," vysvetlila Janzová.

Ruku k dielu pridali aj dobrovoľníci, ktorým nie je neľahký osud ľudí bez domova ľahostajný. "Sme nesmierne vďační akejkoľvek podpore. Aj vďaka finančnému príspevku Nadácie Agel sme mohli pre ľudí v núdzi pripraviť obed s tradičnou kapustnicou, rezňom a zemiakovým šalátom. Okrem toho sme pripravili potravinové balíčky, obsahujúce trvanlivé potraviny ako paštéty či konzervy," povedala riaditeľka Miesta v dome Ľubica Prištiaková.

"Pomoc zo strany nadácie bola tohto roku naozaj štedrá, pretože okrem finančnej pomoci zorganizovala aj zbierku šatstva pre bezdomovcov v radoch svojich zamestnancov v Nemocnici Levice. Ďakujeme,“ uzavrela Prištiaková.

Poslaním Nadácie Agel je pomáhať osobám s hendikepom a potrebným organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.

zdroj a fotografia: Agel

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre