04202024sob

V Brhlovciach sa svieti nanovo, modernizované verejné osvetlenie ušetrí nielen peniaze

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRHLOVCE 17. septembra 2018 - V obci Brhlovce slávnostne odovzdali do prevádzky modernizovaný systém verejného osvetlenia (VO). Podpísanie zápisnice o jeho odovzdaní prebehlo v priestoroch obecného úradu vo štvrtok 13. septembra 2018 za účasti starostky obce Danuše Francisciovej a Eugena Wirtha zo spoločnosti Grep Slovakia, ktorá projekt realizovala.

V Brhlovciach sa svieti nanovo, modernizované verejné osvetlenie ušetrí nielen peniaze
Unity Club Levice - Oldies party, DJ Vojto Krajčír, 6.10.2018

 

Okrem nich sa slávnostného aktu zúčastnil aj zástupca firmy PHILIPS Roland Páleník, ktorý stručne zhodnotil nový technický stav verejného osvetlenia, Darina Zimová z OTP banky, ktorá projekt financovala, ako aj poslanci obecného zastupiteľstva.

Podľa Eugena Wirtha nové svietidlá vykazujú úsporu elektrickej energie vo výške 40 až 70 percent. "Okrem toho nová technológia šetrí aj životné prostredie, keďže vyprodukuje menej CO2. Konkrétne tento projekt ročne vyprodukuje o približne 4,5 tony menej CO2 ako predchádzajúce VO a obec ročne na úspore elektrickej energie ušetrí niečo vyše 1000 eur. Tento projekt je zahrnutý aj do programu SlovSEFF, čo je prostriedok financovania projektov udržateľnej energie, vyvinutý Európskou bankou pre obnovu a rozvoj (EBRD)," povedal Wirth.

Videoreportáž zo slávnostného odovzdania VO:

Projekt v obci Brhlovce je v poradí 49. spoločnosti GREP Slovakia. "Na Gemeri to bude už 50. projekt. V okrese Levice sme verejné osvetlenie obnovili v obciach Hronovce, Nýrovce, Pastovce, Zalaba, Sikenica, Horná Seč, Žemliare, Keť, Horný Pial, Bory, Málaš, Kubáňovo, Rohožnica, Telince, Mýtne Ludany, Kukučínov, Podlužany, Čajkov, Ondrejovce, Bajka, Pečenice a Jabloňovce. V rámci projektu je zahrnutá aj odborná likvidácia starých svietidiel, čo je nebezpečný odpad. Ďalej montáž novej technológie spolu s potrebnou technikou, 12 ročná záruka, údržba, poistenie svietidiel," dodal konateľ spoločnosti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GearBest je viac ako len eshop. GearBest je určený pre milovníkov gadgetu - inteligentné telefóny, inteligentné hodinky, automobilová elektronika, RC Quadcopters, LED svietidlá, spotrebná elektronika, atď.

Štýlové pánske oblečenie

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V Brhlovciach sa svieti nanovo, modernizované verejné osvetlenie ušetrí nielen peniaze

Predstavitelia obce Brhlovce sa pre modernizáciu VO rozhodli najmä kvoli úspore elektrickej energie. "Sme obec s pomerne nízkym rozpočtom a predchádzajúce VO malo vysokú spotrebu. Táto nová technológia nám danou úsporou výrazne pomôže v prevádzkovaní obce. Naši občania sú spokojní s novým VO, hlásia nám oveľa vyššiu viditeľnosť v nočných hodinách," dodala starostka obce.

zdroj: www.leviceonline.sk, video: www.regionline.sk, foto: GREP Slovakia

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre