04202024sob

Občania Pivničnej ulice v Leviciach spísali petíciu za riešenie dopravnej situácie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 10. januára 2018 - Obyvatelia Pivničnej ulice v Leviciach a priľahlých častí podali petíciu a žiadajú mesto Levice a mestské zastupiteľstvo o riešenie dopravnej situácie na tejto ulici.

Občania Pivničnej ulice v Leviciach spísali petíciu za riešenie dopravnej situácie

Podľa zástupkyne obyvateľov Pivničnej ulice Kataríny Ciriakovej dôvodom pre podanie tejto žiadosti je neúmerne vysoká premávka na tejto komunikácii, ktorá dosahuje niekoľko stoviek vozidiel všetkých kategórii denne. "Takáto vysoká premávka ohrozuje životy obyvateľov ulice a aj iných užívateľov tejto komunikácie, ako sú chodci, bežci či cyklisti. Na tejto ulici nie sú vybudované chodníky pre chodcov, ani pre cyklistov a tým je pohyb veľmi nebezpečný a život ohrozujúci," povedala Ciriaková.

Doteraz prijaté opatrenie ako osadenie značky Zákaz vjazdu nákladných automobilov, sa ukázalo ako absolútne neúčinné, neobmedzilo prejazd nákladných automobilov a nevyriešilo danú situáciu. "Navrhované riešenie by mohlo byť vytvorenie jednosmernej premávky s obmedzením rýchlosti a inštalovaním cestných spomaľovačov. Veríme, že vám nie sú ľahostajné životy a zdravie občanov mesta Levice a že do tejto komunity zaraďujete aj obyvateľov, žijúcich v okrajových častiach Levíc. Dúfame, že sa touto petíciou budete zaoberať v krátkom čase a prijatým opatrením vytvoríte podmienky pre bezpečný pohyb občanov a ostatných účastníkov premávky," v podanej petícii pripomenula zástupkyňa obyvateľov Pivničnej ulice.

Petíciu podpísalo 52 občanov mesta - obyvatelia Pivničnej ulice v Leviciach a priľahlých častí.

zdroj: Katarína Ciriaková, foto Google Maps

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre