04192024pia

V Leviciach vznikla iniciatíva pre obmedzenie neúmerného nárastu herní v meste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 24. septembra 2017 - Skupina poslancov MsZ v Leviciach Igor Éder, Rastislav Kasan, Petra Števková, Martina Gašparová, Csaba Tolnai a Peter Benček prichádza s iniciatívou s názvom "STOP nekontrolovateľnému hazardu v Leviciach". V spolupráci s vedením mesta pripravili petičnú kampaň, ktorou chcú zastaviť a právne obmedziť neúmerný nárast herní v meste Levice.

V Leviciach vznikla iniciatíva pre obmedzenie neúmerného nárastu herní v meste

„Vysoká koncentrácia herní a ich jednoduchá dostupnosť vytvára predpoklady pre stály nárast patologických hráčov. Toto nešťastie, ktoré takto postihuje aj mladé rodiny našich spoluobčanov, nám nie je ľahostajné a chceme sa proti tomu postaviť spolu s obyvateľmi mesta a zaviesť také pravidlá, ktoré obmedzia v našom meste hazard v rozumnej miere,“ povedal Igor Éder.

„Umožňuje nám to novela zákona o „Hazardných hrách“ ( č. 171/2005 Z. z. Zákon o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov), ktorá dáva mestu ako samospráve právo prijať všeobecne záväzné nariadenie, ktorým vylúči herne z obytných zón a miest určených na kultúru,“ doplnil.

„Snahou našej iniciatívy je v prvom rade vytvoriť podmienky na ochranu verejného poriadku formou regulácie prevádzok hazardných hier v zmysle Zákona o hazardných hrách. Jej novela síce dala do rúk samospráv širšie kompetencie v oblasti regulácie, no podmienila ich súhlasom občanov obce (min 30%) formou petície. Až po získaní dostatočného počtu podpisov je možné prijať VZN ktoré obmedzí pôsobnosť herní v "lokalitách", ktoré sú pre mesto nežiadúce. A pre nás je neprijateľné, aby boli herne umiestnené na sídliskách a v budovách, určených prioritne na bývanie a kultúru,“ dodal Rastislav Kasan.

Podpísať petíciu môže občan mesta Levíc, ktorý má viac, ako 18 rokov. Petičný hárok sa dá jednoducho stiahnúť zo stránky petičného výboru www.ObmedzmeHazardLevice.sk, alebo stránky mesta Levice a vyplnený a podpísaný ho odovzdať do schránky na mestskom úrade.

„Ak nám chcete pomôcť viac, dajte prosím petíciu podpísať svojim kolegom, susedom a známym,“ pripomenul Igor Éder.

„Touto iniciatívou neobmedzujeme právo nikomu podnikať, iba žiadame a chceme, aby sme my občania Levíc žili v našom meste bez obáv o svojich blízkych, o naše deti a naše mesto bolo bezpečnejšie,“ ukončil Rastislav Kasan.

ilustračná foto: internet

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre