04232024uto

Klientske centrum sa v Leviciach spustí pravdepodobne v treťom kvartáli 2018

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. apríla 2017 - Moderné kontaktné a administratívne miesto pre občanov, ktoré predstavuje priestor a miesto prvého kontaktu fyzických a právnických osôb so štátnou správou, takzvané klientske centrum, sa podľa prednostu Okresného úradu (OÚ) v Leviciach Igora Édera spustí pravdepodobne v treťom kvartáli roku 2018.

Klientske centrum sa v Leviciach spustí pravdepodobne v treťom kvartáli 2018

Spúšťanie klientskych centier je súčasťou vládneho programu budovania klientskych centier, ktorý prebieha v súvislosti s realizáciou reformy miestnej štátnej správy známej pod názvom ESO (efektívna, spoľahlivá a otvorená štátna správa).

Vybudovanie klientskeho centra je jednou z priorít Okresného úradu Levice na nadchádzajúce obdobie. "Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) má s budovaním podobných projektov bohaté skúsenosti, preto sa máme možnosť oprieť o overenú prax a jej implementáciu do jednotlivých regiónov. V Leviciach pracujeme s viacerými alternatívami, je však nevyhnutné, aby koncepcia projektu klientskeho centra korešpondovala nie len s časovým a finančným plánom MV SR, ale aby spĺňala všetky štandardy dostupnosti a efektivity klientského centra aj vzhľadom na regionálne špecifiká. Klientskych centier v plnej prevádzke je aktuálne 51," vyjadril sa Éder.

Klientské centrum sa v Leviciach spustí pravdepodobne v treťom kvartáli 2018

Cieľovým faktorom je koncentrovanie všetkej agendy štátnej správy pod spoločnú strechu. "Do klientskeho centra sa preto presťahujú inštitúcie zo štyroch adries v meste, aby občania či podnikatelia mali možnosť vybaviť svoje úradné stránky so štátom jednoduchšie, pohodlne a na jednom mieste," poznamenal.

Podľa Édera aj vzhľadom na snahu o zachovanie veľkej školiacej sály, potrebnej na zabezpečenie školení matrík, starostov obci, či samotných volieb, sa v súčasnosti ako najefektívnejšie riešenie javí využitie existujúcich priestorov bývalej jedálne na prízemí budovy sídla OÚ Levice na Ulici Ľ. Štúra. "V súčasnosti je projekt v štádiu pripomienkovania návrhu dispozičného riešenia existujúcich priestorov a predpokladaný termín spustenia vidím na 3Q/2018," dodal prednosta OÚ.

Klientské centrum sa v Leviciach spustí pravdepodobne v treťom kvartáli 2018

Cieľom vybudovania klientskeho centra je zabezpečiť kvalitu, transparentnosť a dostupnosť verejnej správy pre občana. "Jeho vybudovaním sa sleduje zníženie a optimalizácia nákladov na fungovanie verejnej správy, zjednodušenie vybavovania vecí fyzických a právnických osôb na úradoch a priblíženia sa občanovi pri komplexnejšom vybavovaní agendy," povedal Éder s tým, že v rámci klientskeho centra budú integrované služby, ktoré sú poskytované nielen útvarmi MV SR, ale aj inými subjektmi verejnej správy.
Úradné hodiny klientskeho centra budú každý pracovný deň bez obedňajšej prestávky, a to nasledovne:

Pondelok: 08:00 - 15:00
Utorok: 08:00 - 15:00
Streda: 08:00 - 17:00
Štvrtok: 08:00 - 15:00
Piatok: 08:00 - 14:00

Klientské centrum sa v Leviciach spustí pravdepodobne v treťom kvartáli 2018

V Klientskom centre Levice budú zastúpené tieto agendy OÚ Levice:
- supervízor – poradenstvo (obsluha vyvolávacieho systému), informácie o telefónnych číslach, usmernenie k žiadostiam,
- všeobecná podateľňa pre všetky odbory OÚ Levice + agenda osvedčovania listín a overovania podpisov
- odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií: agenda cestnej dopravy a pozemných komunikácií,
- odbor živnostenského podnikania: ohlásenie živnosti a podanie žiadosti o vydanie osvedčenia o živnostenskom oprávnení, výpis zo živnostenského registra, prehľad údajov zapísaných v živnostenskom registri, agenda integrovaného obslužného miesta,
- odbor starostlivosti o životné prostredie: agenda odpadového hospodárstva, ochrany prírody, ochrany ovzdušia a štátnej vodnej správy, potvrdenia o neexistencii motorového vozidla,
- pozemkový a lesný odbor: agenda lesného hospodárstva a poľovníctva a agenda pozemková, pozemkových úprav a ochrany poľnohospodárskeho pôdneho fondu.
- katastrálny odbor: podateľňa, agenda katastrálneho odboru, geodeti, poskytovanie údajov z katastra nehnuteľností, pozemková kniha

Okrem toho bude v rámci Klientského centra Levice pôsobiť aj Okresný dopravný inšpektorát Policajného zboru, odbor bezpečnosti cestnej premávky a dopravných evidencií v Leviciach. Bude tu možné prihlasovanie doposiaľ neevidovaného vozidla do evidencie vozidiel, prihlasovanie vozidla vyradeného zo špeciálnych evidencií do evidencie vozidiel, prihlasovanie jednotlivo dovezeného vozidla do evidencie vozidiel či prevod držby vozidla na inú osobu a podobne.

zdroj: OÚ Levice, fotografie: Andrej Budai - foto - video služby, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre