04192024pia

PR články, komerčné, Levice

Ako si vybrať dobrú lyžiarsku prilbu?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Lyžovanie patrí medzi jedny z najobľúbenejších zimných športov. Tento šport, ako mnohé iné, prináša okrem relaxu a množstva zábavy aj určité riziká. Jedným z rizík, ku ktorým môže na zjazdovke dôjsť, je riziko pádu. Práve preto je dôležité myslieť na bezpečnostné prvky ako napríklad kvalitná lyžiarska prilba. Výber správnej lyžiarskej prilby je mimoriadne dôležitý. Zistite, čo všetko by ste mali pri nákupe prilby na lyžovanie zvážiť.

Ako si vybrať dobrú lyžiarsku prilbu?

Správna veľkosť lyžiarskej prilby je kľúčová

Rovnako, ako v prípade oblečenia či obuvi, aj pri nákupe prilby zohráva dôležitú úlohu správna veľkosť. Ak vám prilba nebude sedieť, zníži sa jej účinnosť. Lyžiarske prilby sa vyrábajú pre mužov, ženy aj deti a nájdete ich v rôznych veľkostiach. Pri výbere vhodnej veľkosti vám pomôže zmerať si obvod vašej hlavy. Práve ten vám napovie, po akej veľkosti siahnúť. Prilbu si najskôr vyskúšajte a pamätajte, že by mala sedieť presne na hlavu. V prípade, že ňou môžete na hlave pohybovať, zvolili ste si nesprávnu veľkosť. Ak sa rozhodnete nakupovať lyžiarsku prilbu online, podrobne si preštudujte veľkostné tabuľky pri konkrétnych modeloch a riaďte sa uvedenými parametrami. 

Myslite na komfort pri nosení lyžiarskej prilby

Okrem správnej veľkosti zohráva dôležitú úlohu aj samotný komfort, ktorý vám prilba počas nosenia poskytuje. Pri vyberaní myslite na to, aby mala ideálnu hmotnosť a vaša hlava sa cítila pri športe pohodlne. Vybrať si môžete lyžiarske prilby ľahšieho typu, ktoré sú vyrobené in-mold technológiou alebo prilby injected, ktoré sú o niečo ťažšie. Pohodlie vám okrem ideálnej váhy poskytne aj vnútro prilby, zateplenie a vetracie otvory. Pri nákupe prilby si vyberte takú, ktorá disponuje kvalitnou tepelnou izoláciou a zároveň je vybavená vetracími otvormi, vďaka ktorým nedochádza pri lyžovaní k poteniu.

Lyžiarske prilby s okuliarmi - všetko čo potrebujete v jednom 

Ak chcete vyriešiť dve veci jednou, siahnite po lyžiarskej prilbe, ktorá je vybavená okuliarmi. Touto praktickou voľbou získate rovno dva dôležité ochranné prvky v jednom a taktiež istotu, že budú spolu skvele sedieť. Lyžiarske prilby s okuliarmi sú výbornou voľbou pre rekreačných lyžiarov, ktorí hľadajú jednoduché a kvalitné bezpečnostné riešenie pri ich obľúbenom zimnom športe.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre