04192024pia

PR články, komerčné, Levice

Dom s pozemkom. Ako si zariadiť záhradu?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dom s pozemkom a peknou záhradou je sen nejednej mladej rodiny. Ak sa nám splní náš sen a máme už svoj dom, čo ďalej? Ako si zariadiť záhradu? Čo všetko si tam dať urobiť, aby bola z estetického a praktického hľadiska ideálna?

Dom s pozemkom. Ako si zariadiť záhradu?

Záhradný domček

Ak nemáte pivnicu, určite si odporúčame dať urobiť záhradný domček. Budete ho určite potrebovať, aby ste si mohli niekde odložiť veci, ktoré budete určite potrebovať pri staraní sa o svoju záhradu. Niekde si budete musieť odložiť kosačku, rýľ, hrable, lopatu a iné náradie. Zároveň to je skvelé miesto na ukladanie bicyklov, lyží, grilu a záhradného nábytku.

Záhradný domček si môžete dať urobiť murovaný, z dreva alebo si môžete postaviť plechový. Každý má svoje výhody a nevýhody a svoj cenu. V tomto prípade sa odporúčame poradiť s odborníkom.

Pestovanie na záhrade

Záhradka sa od nepamäti využívala na pestovanie rôznej zeleniny a ovocia. Pestovať môžete naozaj množstvo vecí. Zo zeleniny sa najčastejšie doma pestuje napríklad paradajka (tu máte na výber naozaj obrovské množstvo druhov paradajok), mrkva, petržlen, uhorky, cibuľa, hrach, cukina a mnohé iné. 

Všetko samozrejme záleží od vášho priestoru. Ak máte malý pozemok, musíte si poriadne vybrať, čo budete pestovať. Niektoré druhy zeleniny si vyžadujú väčšiu plochu na pestovanie, preto nemáte dostatok priestoru, vyhnite sa radšej tekviciam, klasickým zemiakom, špargli alebo zeleru.

Z ovocia môžete pestovať ovocné stromčeky alebo drobné ovocie. Opäť záleží od vášho priestoru. Veľmi obľúbené sú sadenice jahôd (tiež tu máte obrovské množstvo rôznych druhov), maliny, čučoriedky, brusnice, černice a mnohé iné.

Aj na malom pozemku môžete pestovať stromčeky. Do malého priestoru odporúčame dať stĺpovité ovocné stromy. Na menšom priestore môžete pestovať napríklad čerešne, hrušky, slivky, broskyne, jablká, nektarinky alebo marhule.

Netreba na svojom pozemku zabudnúť aj na estetickú stránku. Tá môže z vášho pozemku a záhrady urobiť nádherné miesto pokoja, do ktorého budete radi chodiť naberať novú silu do ďalšieho dňa. 

Veľmi obľúbené je si v záhradách robiť skalky. Tie môžu dodať vašej záhrade neobyčajné čaro. No a čo si do nej dať? Samozrejme dôležitý prvok každej skalky sú skaly. Bez nich to nepôjde. Častokrát sa vysádzajú do skalky rôzne skalničky alebo okrasné dreviny.

Treba však myslieť aj na zvyšok záhrady. Tú môžete dozdobiť rôznymi kvetmi, okrasnými kríkmi alebo stromami.

Pri vhodne navrhnutej záhrade si tak môžete vytvoriť oázu pokoja, kam sa budete radi vracať každý deň.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre