04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Prečo sú vonkajšie rolety ideálnym tienením aj pre vás?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Neodmysliteľnou súčasťou okien v domácnosti je tieniaca technika. Tento segment trhu v posledných rokoch prekvitá a existuje tak množstvo rôznych druhov tieniacej techniky, z ktorých nie je problém vybrať si bez ohľadu na to, aké sú vaše požiadavky.

Prečo sú vonkajšie rolety ideálnym tienením aj pre vás?

Zbavia vás aj hluku

Novej vlne popularity sa v poslednom období tešia rolety. V priebehu rokov vzniklo množstvo rôznych druhov roliet a tak už dávno nemáte na výber len štandardné látkové rolety (aj keď tie sú samé o sebe veľmi praktické). Skvelou variantou sú kvalitné vonkajšie rolety, ktoré majú oproti tým vnútorným niekoľko výhod.

Čo sa týka samotného tienenia, vonkajšie rolety sú na tom v podstate rovnako ako vnútorné. Aj keď im chýba možnosť presnejšej regulácie svetla, ktorá je doménou žalúzií, výhodu majú v tom, že dokážu úplne zatemniť miestnosť. Sú tak skvelým riešením hlavne na spálňové okná.

Nielen počas spánku oceníte, že vonkajšie rolety vcelku dobre izolujú aj vonkajší hluk. Ak bývate na rušnej ulici, sú pre vás najlepším riešením aj vďaka tejto ich vlastnosti. Ale vedeli ste, že vonkajšie rolety sú aj ekonomicky výhodné?

Prispievajú k optimalizácii nákladov na energie aj k ochrane domácnosti

V zime zabraňujú zbytočným únikom tepla z interiéru, takže vám pomáhajú šetriť na vykurovaní. Výhodu poskytujú aj v lete, keďže odrážajú slnečné lúče ešte predtým ako preniknú do interiéru.

Prispejú tak ku komfortnejšej klíme u vás doma. A ak ste doteraz používali klimatizáciu, ušetríte na jej prevádzke. Mimochodom, nie je problém k vonkajším roletám namontovať aj praktické siete proti hmyzu, takže cez leto vám nebude kaziť príjemné chvíle doma ani hmyz.

Na záver spomenieme ešte ochrannú funkciu vonkajších roliet. Chránia vaše okná pred vplyvmi počasia a ak bývate v rodinnom dome alebo v byte na prízemí, ochránia vašu domácnosť pred zlodejmi, ktorí by sa pokúšali dostať do vašej domácnosti práve cez okno. Takéto vniknutie totižto vonkajšie rolety značne komplikujú.

Zdroj obrázka:
Autor: Gold Picture / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre