04242024str

PR články, komerčné, Levice

Montované drevodomy sú skvelou alternatívou k bežným stavbám

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ak sa rozhodnete pre stavbu domu, nielenže potrebujete dávku času (a financií), potrebujete sa pripraviť aj na to, že budete musieť uskutočniť množstvo rozhodnutí, ktoré sa vášho domu budú týkať. A začína to materiálom, z ktorého bude postavený.

Montované drevodomy sú skvelou alternatívou k bežným stavbám

Všetko začína vo výrobnej hale

Ste ešte vo fáze, že riešite materiál? A čo takto sa rozhodnúť pre drevo? Nemyslíme v štýle nejakého zrubu niekde v horách, ale v podobe, akú predstavujú takzvané drevostavby, čiže panelové prefabrikované montované stavby na báze dreva.

Neviete si úplne predstaviť, o čom hovoríme? Ide o domy, ktorých základom sú zvislé nosné konštrukcie, takzvané panely. Špecifikum takejto výstavby je, že tieto panely vznikajú vo výrobnej hale.

Výhodou výroby panelov v hale je garantovaná maximálna presnosť, keďže na ich výrobu nemá vplyv počasie a iné vonkajšie faktory. Taktiež je vďaka tomu možné panely dôkladne skontrolovať ešte pred dovozom na stavbu a výstavbou.

Rýchla a kvalitná výstavba

Po dovezení na stavbu sa panely montujú. Tento proces je extrémne rýchly. Montáž hrubej stavby trvá totižto len dva dni. To je ďalšia z výhod montovaných stavieb: ich stavba zahŕňa menej hluku, prachu, odpadu a nákladných vozidiel v porovnaní s murovanými, či betónovými stavbami.

Súčasťou stavby sú aj základové prahy a kotvenie domu k základovej doske. Taktiež stropný systém, ktorý umožňuje, aby bolo podkrovie plne pochôdzne. Vďaka tomu je možná aj realizácia podkrovných domov. Samozrejmosťou sú bungalovy a poschodové domy (až do výšky 3 nadzemných podlaží).

Na výrobu takýchto montovaných domov sa používajú certifikované materiály, takže kvalita stavby je zaručená. Výhodou je aj to, že montované domy spadajú do kategórie ultranízko-energetických. Náklady na bývanie budú preto minimálne.

Zdroj obrázka:
Autor: Bilanol / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre