04232024uto

PR články, komerčné, Levice

Vyznáte sa v nástrojoch, ktoré ponúka online marketing?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Ruka v ruke s rozširovaním internetu sa rozširovali aj možnosti ako robiť reklamu online. A rovnako ako dnes väčšina ľudí považuje internet za bežnú súčasť svojich životov, patrí aj online marketing medzi základné spôsoby propagácie svojho podnikania. Aké nástroje na to online marketing ponúka?

Vyznáte sa v nástrojoch, ktoré ponúka online marketing?

SEO a PPC, to sú skratky, ktoré by ste mali ovládať

Začneme skratkou, ktorú musí ovládať každý, kto sa o možnosti online marketingu čo i len trochu zaujíma: SEO, čiže Search Engine Optimization a teda optimalizácia pre vyhľadávače. Ide o súbor postupov a techník, ktorých cieľom je posunúť optimalizovaný web na čo najvyššie pozície v neplatenej časti výsledkov vyhľadávaní v internetových vyhľadávačoch.

Ďalšou skratkou, za ktorou sa skrýva populárna forma marketingu, je PPC. Ide o anglické Pay Per Click, čiže platba za kliknutie. Ide o jednu z najefektívnejších foriem online marketingu ak nie o tú vôbec najefektívnejšiu. Ako už názov napovedá, v PPC reklame ide o to, že neplatíte za zobrazenia reklamy, ale len za kliknutia na ňu. Najčastejšie sa takáto reklama zobrazuje vo výsledkoch vyhľadávaní.

Obsahový marketing, email marketing a sociálne siete

Ďalšou súčasťou online marketingu je obsahový marketing. Jeho úlohou je budovať daný brand pomocou konzistentného vytvárania hodnotného a relevantného obsahu. Dobrým príkladom je blog. Táto forma online marketingu si však vyžaduje viac práce a hlavne kreativity.

Z pohľadu zákazníka je množstvo ľudí veľmi dobre oboznámených aj s email marketingom. Ide o takzvané newslettery. Pri email marketingu je potrebná dobrá práca s databázami a využívanie údajov pre čo najpresnejšie cielenie. Nie je to však nič, čo by dobrá reklamná agentúra Žilina nezvládla. Odmenou je efektívne budovanie značky.

V neposlednom rade nesmieme opomenúť sociálne siete, ktoré sa podobne ako internet vo všeobecnosti stali bežnou súčasťou našich životov. Publikovanie kvalitného obsahu na sociálnych sieťach a zapájanie followerov je dobré pre budovanie značky, zvýšenie návštevnosti webu, či zvýšenie predajov.

Zdroj obrázka:
Autor: nampix / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre