04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Elektrické ohrievače – praktické a štýlové dočasné vykurovanie!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Potrebujete vyhriať menší priestor, samostatnú izbu alebo kúpeľňu a neoplatí sa Vám pritom vykurovať celý dom, či byt? Praktickou alternatívou môže byť v tomto prípade elektrický ohrievač v podobe radiátora, konvektora, teplovzdušného ohrievača, alebo menšieho štýlového elektrického kozubu. Existujú však aj dizajnové, no účelné vykurovacie panely, či infražiariče. V ponuke dnes nájdete širokú škálu veľkostí, funkcií aj prevedení, vďaka čomu môže ohrievač poslúžiť aj ako štýlový doplnok Vašej miestnosti. Poradíme Vám, ako sa v množstve zariadení zorientovať a ako vybrať to správne!

Elektrické ohrievače – praktické a štýlové dočasné vykurovanie!

Elektrický radiátor

Veľmi praktické riešenie dočasného vykurovania, bez nutnosti akýchkoľvek stavebných zásahov. V ponuke nájdete menšie verzie s menším výkonom, pre vyhriate malého priestoru, ako aj väčšie a výkonnejšie, ktoré bez problémov vykúria priestrannejšiu miestnosť. Neobávajte sa ich ťažšej váhy, väčšina radiátorov je ľahko prenosná vďaka kolieskam. Hoci samotné nahrievanie môže trvať dlhšie, vďaka vykurovaciemu oleju sú schopné udržať teplo aj dlho po vypnutí. Navyše sú tiché a nevyžadujú žiadnu údržbu. Kvalitný elektrický radiátor Vám dokáže poslúžiť pokojne niekoľko rokov. Ich cena sa pohybuje v priemere od 100 eur.

Konvektor

Alternatívou elektrických radiátorov sú elektrické konvektory, fungujúce na princípe cirkulácie vzduchu. Výhodou je najmä nižšia hmotnosť a menšie rozmery, čo uľahčuje manipuláciu. Niektoré typy dokonca možno umiestniť aj na stenu a ušetriť tak priestor. Väčšina z nich je vyrábaná v moderných, dizajnových prevedeniach, vďaka čomu v interiéri nepôsobia rušivo. Hoci sú tieto zariadenia pomerne lacné, ich spotreba energie je vyššia a preto sú odporúčané iba ako doplnkové kúrenie. Cena konvektorov začína už na štyridsiatich eurách.

Teplovzdušný ohrievač

Na dočasné vyhriatie malého priestoru alebo konkrétneho miesta poslúži aj teplovzdušný ohrievač. Tvorí ho ohrievacie teleso a ventilátor, ktorý teplý vzduch vháňa do miestnosti. Ide o malé a ľahko prenosené zariadenie, ktoré však dokáže rýchlo a efektívne zabezpečiť potrebné teplo. Okrem základnej funkcie už dnes poskytujú takéto ohrievače aj množstvo ďalších funkcií, ako napríklad oscilácia (zariadenie sa otáča, čím zabezpečuje rovnomerné prúdenie tepla), diaľkové ovládanie a termostat, no aj mnoho ďalších. Ich výhodou sú aj nízke ceny, najlacnejší si možno zaobstarať za pár desiatok eur.

Elektrický kozub

Nemáte priestor na klasický kozub, no napriek tomu túžite po jeho atmosfére a posedení pri ohni. Dnes Vám ju dokáže celkom dostatočne vynahradiť jeho elektrická verzia. Nejde pritom iba o dizajnovú záležitosť. Elektrický kozub dokáže poslúžiť ako efektívne doplnkové vykurovacie teleso, a to aj v prípade väčšej miestnosti. Výhodou je jednoduchá inštalácia, bez nutnosti akéhokoľvek stavebného zásahu. Keďže oheň je v tomto prípade imitáciou, vychutnať si ho môžete pokojne aj počas teplejších dní, bez zapnutej funkcie vykurovania. Ceny elektrických kozubov sú vyššie, ide však o naozaj štýlový doplnok, ktorý do domácnosti dokáže vniesť neopakovateľnú atmosféru.

Vykurovací panel – infrapanel

Vďaka princípu sálania tepla a nie konvekcie, je takáto alternatíva vykurovania ekonomickejšia a zároveň zdravšia. Je teda vhodná aj na dlhodobejšie alebo pravidelnejšie používanie. Princíp sálania tepla ocenia aj alergici, keďže panely nevíria prach. Teplo zároveň vysušuje steny, čo zabraňuje tvorbe plesní. Okrem väčšej úspory sú vykurovacie panely aj bezpečnejšie, keďže sa samotné zariadenie sa nenahreje na viac ako 100 stupňov. Existuje niekoľko variantov infrapanelov – v ponuke nájdete mobilné prenosné verzie, ideálne pre dočasné používanie, no aj pevné, ktoré možno inštalovať na stenu, alebo strop. Infrapanely sú vyrábané aj v moderných, minimalistických prevedeniach, veľmi štýlovo pôsobia napríklad sklenené panely. Ceny
začínajú zhruba na sto eurách.

Infražiariče

Alternatíva dočasného vykurovania, vhodná do interiéru aj exteriéru. Podobne ako infrapanel, aj infražiarič funguje na princípe sálania tepla, čo umožňuje najmä rýchle nahriatie. Menšie zariadenia sú preto ideálne napríklad do kúpeľne alebo na menšiu terasu. Výhodou je, že sú malé, ľahko prenosné a cenovo veľmi prijateľné. Na trhu nájdete mobilné prenosné varianty, no aj nástenné, ktoré nevyžadujú náročnú inštaláciu. Ich ceny sa pohybujú v priemere od 30 eur.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre