04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Uvažujete o kúpe repasovaného iPhonu? Pozrite sa, na čo si dať pozor

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Povedzme si na rovinu, iPhony sa v poslednom desaťročí držia na popredných priečkach medzi smartfónmi. Žiaľ, kvalite tejto technológie zodpovedá aj jej vysoká cena. Ak chcete byť hrdým majiteľom tohto zariadenia, no neželáte si minúť astronomickú sumu peňazí, dobrou alternatívou je kúpa repasovaného iPhonu.

Uvažujete o kúpe repasovaného iPhonu? Pozrite sa, na čo si dať pozor

Akú sú výhody a nevýhody tejto kúpy, a na čo si dať pozor, sa dočítate v našom článku.

Čo znamená “repasovaný”?
Či už ide o repasovaný notebook, počítač alebo mobil, znamená to, že tieto zariadenia už boli krátku dobu používané, boli vrátené a pred opätovným uvedením do predaja expertom dôkladne otestované, vyčistené a zaktualizované.

Výhody a nevýhody repasovaných iPhonov

  • Pri kúpe repasovaných smartfónov, hlavne pri tak drahej značke ako je iPhone od spoločnosti Apple, dokážete výrazne ušetriť.
  • Podporíte myšlienku udržateľného nákupného správania - predĺži sa životnosť zariadenia a zníži sa objem elektronického odpadu.
  • Ak sa rozhodnete pre kúpu repasovaných iPhonov cez súkromných predajcov, napr. cez bazár či eBay, nemôžete si byť istí kvalitou zariadenia.
  • Nie je zaručené, že dostanete príslušenstvo, ktoré bolo pôvodne pribalené k originálnemu produktu.

Tipy ako sa uistiť, že je vaša kúpa bezpečná
Tou najjednoduchšou radou, ktorú vám môžete poskytnúť je, aby ste vždy uprednostnili nákup repasovanej elektroniky od overeného predajcu, e-shopu alebo kamennej predajne, ktorá vám ponúkne aj 2 ročnú záruku, servis a kvalitné poradenstvo. Ak však uvažujte, že si kúpite repasovaný iPhone niekde inde, dajte si pozor na tieto veci:

  • Vyžiadajte si originál pokladničného bloku alebo iný doklad o kúpe.
  • Skontrolujte si jedinečné IMEI číslo a zistite tak, či nebol smartfón nahlásený ako ukradnutý.
  • Dohodnite sa na politike prípadného vrátenia - neexistujú žiadne oficiálne zákony týkajúce sa predaja a nákupu tovarov z druhej ruky od súkromných osôb. Všetko je teda len na vás a predajcovi.
  • Pri osobnej kúpe sa uistite, že telefón funguje. Požiadajte predávajúceho, aby vám zariadenie doniesol nabité. Skontrolujte, či na iPhone nie je žiadny účet iCloud. Odstránenie bez hesla (ak to neurobí sám predajca) je ťažké a mohlo by vám spôsobiť komplikácie.
  • Zdroj obrázku: Anna Hoychuk / Shutterstock.com

     

    Tieto stránky používajú súbory cookies.

    Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

    Dobre