04232024uto

PR články, komerčné, Levice

Čo nesmie chýbať v detskej izbe? Navrhnite ju v súlade s novými trendmi!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Detská izba je miestom, ktoré musí spĺňať viacero kritérií. Na jednej strane by mala byť bezpečná a praktická, no na druhej strane hravá. V ideálnom prípade bude po stránke dizajnu ladiť so zvyškom domácnosti. Ako však toľko požiadaviek spojiť dokopy a nezblázniť sa? Riešením môžu byť moderné zostavy nábytku!

Nábytok do detskej izby

Aby sa dieťa v izbe cítilo pohodlne, nesmú chýbať niektoré základné kusy nábytku. Spomenúť môžeme napríklad:

Stôl

Jeho veľkosť vždy prispôsobte veku dieťaťa. Je jasné, že predškolákovi alebo školákovi môžete dopriať veľký „dospelácky“ stôl. Avšak, v prípade menších detí je vhodné uprednostniť menšiu verziu. Tá nielenže šetrí priestor, ale vaše ratolesti sa budú pri nej cítiť oveľa prirodzenejšie.

Stolička

Skvelou voľbou sú otočné kancelárske stoličky s nastaviteľnou výškou. Tie lepšie umožňujú meniť aj sklon operadla. V prípade detí je výber kvalitnej stoličky mimoriadne dôležitý, keďže posed do veľkej miery ovplyvňuje správny vývoj chrbtice.

Čo nesmie chýbať v detskej izbe? Navrhnite ju v súlade s novými trendmi!

Zdroj obrázka: biano.sk

Posteľ

Myslite na budúcnosť a pri zariaďovaní detskej izby zvoľte radšej väčšiu posteľ. Nebudete ju tak musieť meniť za novú, keď dieťa vyrastie. Samozrejme, jej veľkosť zvoľte podľa rozmerových možností miestnosti.

Praktický tip: V prípade, že jednu miestnosť budú zdieľať 2 súrodenci, z hľadiska úspory priestoru je dobré zvoliť poschodovú posteľ.

Skrinky a komody

V dnešnej dobe sa predávajú v rôznych tvaroch, veľkostiach a dizajnoch. Jednoducho ich tak doladíte podľa dostupného miesta. Skrinky a komody poslúžia na odkladanie oblečenia, školských pomôcok, hračiek a ďalších drobností, ktoré sa prirodzene vyskytujú v detských izbách.

Poličky

Skvelým riešením, ktoré vám pomôže maximalizovať využitie priestoru, sú práve poličky na stenu. Poslúžia nielen na vystavovanie rôznych trofejí či obrazov, ale napríklad aj na odkladanie kníh.

Čo nesmie chýbať v detskej izbe? Navrhnite ju v súlade s novými trendmi!

Zdroj obrázka: biano.sk

Ako to všetko rozvrhnúť? Aby detská izba vyzerala k svetu, je potrebné jednotlivé kusy nábytku správne zladiť. Pokiaľ nemáte čas niekoľko hodín hľadať kompatibilné produkty, skvelou voľbou sú zostavy. Nájdete aj v na portáli Biano. Pri ich vyhľadávaní viete použiť mnohé praktické filtre a vďaka prehľadnému usporiadaniu sortimentu vždy rýchlo nájdete to najlepšie riešenie.

Prečo sú zostavy nábytku také výhodné?

Pokiaľ by ste sa rozhodli jednotlivé kusy nábytku kupovať nezávisle, pomerne rýchlo by ste narazili na problém v podobe zladenia dizajnov, farieb a materiálov. Je fajn, keď detská izba hrá farbami, avšak nemala by vyzerať ako cirkus. A práve tento problém riešia zostavy.

Tie sú navrhované interiérovými dizajnérmi podľa najnovších trendov. Obvykle obsahujú všetok nábytok, ktorý je v detskej izbe nevyhnutný. Vy tak už nemusíte nič viac zháňať a dokupovať. Všetko navzájom ladí, či už po stránke dizajnu, alebo farieb. Z hľadiska materiálov sa obvykle využíva drevotrieska, drahšie zostavy ale môžu obsahovať nábytok vyrobený aj z masívu.

Čo nesmie chýbať v detskej izbe? Navrhnite ju v súlade s novými trendmi!

Zdroj obrázka: biano.sk

Detská izba pre chlapca i dievča

Každá zostava nábytku do detskej izby je niečím výnimočná. Niektoré sú určené pre odrastenejšie deti, teda sú vyhotovené v konzervatívnejších dizajnových prevedeniach a nevýstredných farbách. Obvykle im dominujú svetlé odtiene – biela alebo jemná hnedá s drevenými vzormi.

Naopak, zostavy pre menšie deti sú obvykle farebnejšie, pričom celkovo pôsobia živšie. Zatiaľ čo nábytok do chlapčenských izieb sa prirodzene ladí do modrých odtieňov, izby pre dievčatá zas zaujmú atraktívnymi kombináciami ružovej. Stačí si len vybrať podľa vlastných preferencií!

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre