04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Miešané drinky, ktoré možno pripraviť aj v zimných mesiacoch

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Miešané drinky sú veľmi obľúbeným v mnohých krajinách sveta. Aj vďaka tomu vznikajú vždy nové kombinácie. Niekto zostáva pri starej a overenej klasike, čo je samozrejme úplne v poriadku, ale niekedy nevadí vyskúšať niečo nové, hlavne keď sa počas Vianoc stretáva celá rodina alebo kamaráti. Ponúknite ich preto niečím výnimočným, čo ich zahreje.

Miešané drinky, ktoré možno pripraviť aj v zimných mesiacoch

Overené miešané drinky

Je súčasťou mnohých nápojov, pretože je číra a je možné vyberať aj z rôznych príchutí. Reč je o vodke. Aj napriek tomu, že je to najbežnejší alkohol, ktorý u nás je, môžete z neho spraviť niečo výnimočné aj u vás doma. Či už je to Martini alebo Cosmopolitan, prípadne veľmi obľúbené Kamikaze. Práve posledné menované je osviežujúce a jednoduché. Stačilo by vám mať doma len samotnú vodku, limetku, trošku tripple secu a samozrejme ľad. Tripple sec je likér s pomarančovou arómou. Ak ho doma nemáte, môžete použiť aj džús alebo inú náhradu, ktorá vás nakoniec môže aj prekvapiť. Ak by ste chceli veľmi experimentovať, môžete použiť aj iný likér, ktorý určite v tomto období doma máte.

Už dávno nie len u bohatých

V mnohých miešaných nápojoch sa využíva aj kvalitný gin. Ten je spojený prakticky vždy s Anglickom, kde ho majú takmer na každom kroku. Dá sa piť kedykoľvek a práve ten je vhodný na vítanie hostí. Ak by chcel niekto začať o trochu skôr, tak pečenie sviatočných koláčikov by mohlo dostať nový zmysel, prípadne do pečenia aj samotný gin použiť namiesto rumu. Všetci ale asi poznajú klasický bavorák, kedy sa zmieša gin a tonik. Nič sa tým nedá pokaziť a chutí lahodne. Čo ale skúsiť niečo špeciálne? Napríklad taký Gimlet, na ktorý je treba práve gin, plátok limetky a tiež limetkovú šťavu. Osviežujúce a jednoduché. Pri výbere ale vyberajte podľa toho čo vám chutí. Jemnejší gin takmer nebudete cítiť a bude vám chutiť a pri silnejšom to nemusí byť len pitie ku knihe alebo televízií, ale na poriadnu oslavu.

Ak však chcete v zimných mesiacoch skôr teplé drinky pripravte si domáci punč alebo si dajte varené víno.

Netreba však zabúdať na to, že užívanie alkoholu je u ná s stále povolené len osobám starším ako 18 rokov.

Zdroj obrázku: DenisMArt / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre