04202024sob

PR články, komerčné, Levice

Plynové varné dosky sú stále obľúbené a rozšírené

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Aj keď sa môže zdať, že v súčasnosti už plynové varné dosky vychádzajú z módy kvôli modernejším, pohodlnejším a aj bezpečnejším alternatívam, varenie na plyne má stále svoje výhody, ktoré by ste mali poznať.

Plynové varné dosky sú stále obľúbené a rozšírené

Okrem plynových teda v súčasnosti poznáme aj elektrické, sklokeramické a indukčné varné dosky. Plynová varná doska je v porovnaní s nimi v prvom rade lacnejšia. Podmienkou je len to, že musíte mať v domácnosti alebo na inom mieste, samozrejme, prípojku plynu. 

Pozrime sa na základné vlastnosti plynovej varnej dosky:

Výkon a rýchlosť

Horáky na klasických plynových varných doskách sú mimoriadne výkonné. Otvorený plameň dokáže jedlo ohriať veľmi rýchlo. A to najmä v porovnaní s inými typmi varičov. Ak si zaobstaráte dosku s horákmi WOK, ktoré majú doslova extrémny výkon, môžete rýchlo pripravovať pokrmy aj na veľkých panviciach.

Ovládanie

Plynové varné dosky majú síce iba manuálne ovládanie plameňa, obyčajne 3 alebo 4 úrovne intenzity, je to však jednoduché a prakticky nemôžete nič pokaziť. Plameň môžete regulovať kedykoľvek počas varenia. V ponuke sú aj dosky s automatickým zapaľovaním, pri ktorých nepotrebujete zapaľovač. Pokročilé systémy už majú dokonca aj časovač, ktorý vám z varnej dosky môže urobiť moderný automatický prístroj na varenie.

Údržba

Pravdou je, že údržba plynovej varnej dosky je náročnejšia ako pri plochých elektrických alebo indukčných zariadeniach, ktoré neobsahujú žiadne vystupujúce súčasti. Ak si však zvoláte plynovú varnú dosku napr. so sklokeramickým povrchom, bude jej údržba jednoduchšia. Čistenie uľahčia aj liatinové alebo smaltované mriežky na dosky. 

Nízka cena

Nižšiu obstarávaciu cenu v porovnaní s inými typmi varných dosiek sme už spomínali. Je to hlavný dôvod, prečo je plynová doska stále veľmi obľúbená napriek tomu, že v domácnostiach začína prevládať trend varenia na elektrine. Podľa cenovej hladiny a vašich potrieb si však môžete vybrať z rôznych verzií a veľkostí. Či už ide o počet horákov, farbu, materiál, doplnkové funkcie a pod.

Bezpečnosť

Dnešné plynové varné dosky sú už mimoriadne bezpečné. Dômyselné poistky zabránia nechcenému úniku plynu aj v prípade náhodnej manipulácie s ovládačom. Aj pri náhodnom zhasnutí plameňa počas varenia poistka okamžite zastaví prívod plynu a nemusíte sa obávať nebezpečenstva.

Zdroj obrázka: Prarinya / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre