04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Ktorým činnostiam sa nevyhnete na jar, ak bývate v rodinnom dome a máte záhradu?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zima je ešte stále aktuálna v našej zemepisnej šírke, ale mnohí z nás sa už nevedia dočkať jari. Na jar sa príroda prebúdza a práve toto obdobie patrí k najobľúbenejším.
Ak ale bývate na dome a máte aj záhradu, čakajú vás podstatne väčšie starosti a povinnosti, ako tých, čo žijú v byte.

Ktorým činnostiam sa nevyhnete na jar, ak bývate v rodinnom dome a máte záhradu?

Ktorým činnostiam sa nevyhnete na jar, ak bývate v rodinnom dome a máte záhradu?

Natieranie striech

Sneh, nízke teploty, ľad vedia narobiť problémy nielen nám, ale aj strechám rodinných domov. Navyše chladné vlhké prostredie môže spôsobiť dokonca aj znehodnotenie materiálu striech, napríklad môžete zaznamenať vznik korózie.

Ak chcete, aby váš rodinný dom bol stále v dobrom stave, je potrebné sa starať o strechu. Okrem čistenia komína od sadzí myslite na jar aj na natieranie striech. Odporúčame ale realizovať ho až vtedy, keď už budú vyššie teploty a stabilnejšie počasie.
Kvalitný ochranný náter je veľmi dôležitý pre predĺženie životnosti samotnej strechy. Nepodceňujte dôkladné natieranie striech ochrannými nátermi a uvidíte, že sa to odzrkadlí na „zdravom vzhľade“ vašej strechy.

Spiľovanie stromov

Na začiatok jari odporúčame zvážiť aj spiľovanie stromov. Staré suché konáre, ktoré sú poškodené, či po zime nalomené, by mali ísť preč. Odporúčame vám preto najať si firmu, ktorá vám zrealizuje spiľovanie stromov. Spiľovanie rizikových stromov môže byť nebezpečné, ak nemáte potrebné vybavenie, preto to radšej nepodceňujte. Dôležité je vedieť, že tieto firmy špecializujúce sa aj na tieto výškové práce, vám okrem spiľovania poupratujú aj dvor.

Konáre, ktoré zasahujú na cudzí pozemok, či priamo ohrozujú váš dom, či vaše zdravie, musia byť odstránené. Strom, ktorého zbavíte starých suchých konárov, viditeľne ožije. Uvidíte to už nasledujúcu sezónu.

Zdroj obrázka: Autor ClimbWhenReady / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre