04252024štv

PR články, komerčné, Levice

Ktoré autodoplnky cez zimu najviac oceníte?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Záver novembra sa blíži a onedlho sa nám oficiálne začne prvý zimný mesiac. Aj keď v posledných rokoch sú zimy pomerne veľmi slabé, netreba podceniť prípravu na toto najchladnejšie ročné obdobie. Ktoré autodoplnky cez zimu najviac oceníte?

Ktoré autodoplnky cez zimu najviac oceníte?

Gumené rohože

Blato, drobné kamienky, mokré lístie, ale aj iné nečistoty si na podrážkach topánok prenášame do interiéru auta. Aby sme si však chránili čalúnenie podlahy v interiéri auta, potrebujeme k tomu praktické gumené rohože. Odporúčame vždy vyberať gumené rohože so zvýšenými okrajmi. Zabránite tak prenikaniu nečistôt na čalúnenie. Oceníte to najmä v zime, či počas jesene, kedy prší. V zime práve kvôli snehu, ktorý sa pri vstupe do auta začne roztápať.
Ak v lete a na jar používate koberčeky, na zimu si určite dávajte gumené rohože.

Plastové lemy blatníkov

Na starších autách je najrizikovejším miestom počas zimy najmä okolie kolies, blatníkov. Práve na týchto miestach, ktoré sú vystavované posypovej soli a iným nečistotám, môže vznikať korózia. Pod vplyvom počasia a v kombinácii s nedostatočnou ochranou okolia kolies môže lak hrdzavieť.

Pomôcť chrániť okolie kolies vám môžu plastové lemy blatníkov. Odporúčame vám kúpiť si kvalitnejšie plastové lemy blatníkov ešte pred prvými výraznými mrazmi.
Zabránite tak hrdzaveniu okolia kolies, ktoré si môžete všimnúť až na jar, keď už nebude žiaden sneh.

Škrabka na okná a fólia na predné sklo

Námraza počas zimy je normálna a očakávať, že tento rok sa jej vyhneme, neprichádza do úvahy. Nachystajte si do auta škrabku na okná, aby ste mohli ráno rýchlo očistiť okná od námrazy. Odporúčame vám používať aj ochrannú fóliu na predné sklo. Takto sa vyhnete čisteniu predného skla od snehu a námrazy. Škrabku však budete potrebovať na ostatné okná.

Pripravte sa na zimu dostatočne a okrem vyššie spomínaných autodoplnkov odporúčame naliať do ostrekovačov aj nemrznúcu zmes.

Zdroj obrázka: Autor:AlexLMX / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre