04242024str

PR články, komerčné, Levice

Čo môžete urobiť pre to, aby ste sa vo svojom byte cítili lepšie?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Bývanie v paneláku je pre mnohé rodiny jediná možnosť, ako si zaobstarať bývanie. Ceny pozemkov rastú, pretože dopyt prevyšuje ponuku a pomaly, ale isto sa to stáva aj s bytmi.

Čo môžete urobiť pre to, aby ste sa vo svojom byte cítili lepšie?

Ak ale bývate na byte, napriek tomu, že nemusíte zabezpečovať palivo na zimu, musíte riešiť iné veci. Viete ale čo môžete urobiť pre to, aby ste sa vo svojom byte cítili lepšie?

Zvuková izolácia

Na väčšine slovenských sídlisk sú staré paneláky, ktoré boli postavené ešte za čias komunizmu. Vtedy sa používal úplne iný materiál na výstavbu ako sa používa teraz. Keďže sa používal nekvalitný materiál, prejavilo sa to aj na šírení zvuku cez konštrukcie, steny. Teraz to pociťuje takmer každý obyvateľ bytu, ktorý žije v starších panelákoch.

Ak vás trápi prichádzajúci hluk od susedov, odporúčame vám najať si firmu, ktorá vám spraví zvukovú izoláciu všetkých stien, stropov, ale aj podlahy ak budete chcieť. Kvalitnejšia zvuková izolácia vás ochráni pred zvukom šíriacim sa od susedov.

Kontrola tesnenia okien

Kontrola tesnenia okien je veľmi dôležitá. Tesnenie okien chráni pred rosením skiel a chráni aj pred únikom tepla z interiéru do exteriéru počas zimy. Kontrola tesnenia okien by sa mala realizovať pravidelne, aby sa dalo zabrániť roseniu okien, ktoré je veľmi nepríjemné najmä v zimnom a prechodnom období.
Pri kontrole tesnení odporúčame vždy vyhrnúť interiérové žalúzie úplne navrch, aby sa pri kontrole a manipulácii s oknom neznehodnotilo.

Výmena vchodových dverí za bezpečnostné

Aby ste sa v byte cítili bezpečnejšie a nemáte ešte bezpečnostné vchodové dvere, odporúčame vám čím skôr si klasické vchodové dvere vymeniť za bezpečnostné. Oceníte ich aj vtedy, keď sa v byte nachádzate, aj vtedy, keď sa v byte nebudete nachádzať.
Pri výbere bezpečnostných dverí neodporúčame šetriť. Kvalitné a aj drahšie vám vydržia celý život.

Zdroj obrázka:
Autor: PavelShynkarou / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre